Categorieën

Service

DHG verhuurt distributiecentrum in Botlek aan Fox

DHG verhuurt distributiecentrum in Botlek aan Fox
Nieuws

DHG verhuurt distributiecentrum in Botlek aan Fox

  • Redactie
  • 12-08-2022
  • Nieuws
DHG verhuurt distributiecentrum in Botlek aan Fox

Impressie van het nieuwe pand; beeld: DHG


SCHIEDAM - DHG heeft een huurovereenkomst gesloten met Fox Global Logistics voor de huur van loodsruimte in Smartlog Rotterdam 9 DC1. 

Dat distributiecentrum wordt nog gebouwd, aan de Boyneweg in de Botlek. Het bestaat uit twee delen: het deel dat Fox nu gaat huren is een magazijn van 22.140 m² met een kleine duizend kantoorruimte. De bouw is recent gestart en de oplevering staat gepland op 1 juli volgend jaar. 

De Schiedamse ontwikkelaar DHG verwierf eind vorig jaar in het Botlekgebied twee verouderde locaties van C. Steinweg Handelsveem. DHG wil ze omvormen tot twee nieuwe distributiecentra van ruim 100.000 m², Smartlog Rotterdam 8 en 9. Het bedrijf is naar eigen zeggen in gesprek met diverse kandidaten over de verhuur van de resterende ruimte in Smartlog 9 en voor Smartlog 8, die op 1 december opgeleverd wordt.

Voor Fox Global Logistics betekent het nieuwe distributiecentrum een uitbreiding van het portfolio, dat in 2020 begon met een magazijn in Berkel en Rodenrijs en daarna werd uitgebreid met twee andere distributiecentra. Directeur Norman de Vos van de logistiek dienstverlener: “Gezien de groei van ons bedrijf werd dit jaar al snel duidelijk dat we nog meer ruimte nodig hebben om aan de vraag te blijven voldoen. Met deze nieuwe ontwikkeling van DHG beheren we straks 80.000 m2 aan magazijnruimte in de regio Rotterdam. De specifieke locatie van dit magazijn - centraal gelegen in het havengebied van Rotterdam met straks een ontsluiting via de Blankenburgtunnel die in aanbouw is - heeft voor ons de doorslag gegeven."

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,3 miljoen m² aan distributieruimte volgens het Smartlogconcept gerealiseerd. Op dit moment is circa  200.000 m² magazijnruimte in aanbouw op verschillende locaties in Moerdijk, Roosendaal, Rotterdam en Zaandam. DHG is naar zeggen in de afrondende fase van de verwerving van diverse locaties in heel Nederland om daarmee 'de ontwikkelpijplijn weer aan te vullen'.