Categorieën

Service

DHG verwerft groot perceel in Vlissingen

DHG verwerft groot perceel in Vlissingen
Nieuws

DHG verwerft groot perceel in Vlissingen

  • Redactie
  • 08-06-2023
  • Nieuws
DHG verwerft groot perceel in Vlissingen

DHG zal op dit kavel op korte termijn starten met de ontwikkeling van zo'n zeventigduizend m2 distributiecentra; tekening: DHG


SCHIEDAM – DHG heeft met North Sea Port een erfpachtovereenkomst gesloten voor een kavel grond van twaalf hectare in het havengebied van Vlissingen. De Schiedamse ontwikkelaar van logistiek vastgoed zal hier volgens planning zeventigduizend vierkante meter op- en overslagruimte bouwen.

De bouw van de loods volgens het Smartlog-concept kan naar verwachting op korte termijn starten. DHG stelt in de ontwikkeling in Vlissingen 'grote potentie' te zien. "Deze transactie sluit uitstekend aan bij de eerdere transacties die DHG deed voor respectievelijk elf en 31 hectare in het havengebied van Vlissingen", aldus het bedrijf. Alle drie de locaties zullen gefaseerd ontwikkeld worden tot logistieke centra.

Voor deze specifieke locatie geldt milieucategorie 5.2. Op dit moment is DHG aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om de distributiecentra op deze locatie ook geschikt te maken voor de opslag van lithium-ion-batterijen. De benodigde capaciteit aan op- en overslaglocaties voor deze batterijen neemt volgens DHG door de voortdurende elektrificatie in de samenleving sterk toe.

De ontwikkelaar zegt in Vlissingen uitstekende mogelijkheden te zien voor de ontwikkeling van hoogwaardige logistiek, 'in combinatie met de unieke multimodale mogelijkheden die de haven biedt'. Door de samenwerking met de naastgelegen containerterminal van Verbrugge kunnen containers vanaf de terminal, zonder tussenkomst van vrachtwagens, bij de distributiecentra worden afgeleverd. Dit scheelt kosten en beperkt de uitstoot van CO2 en stikstof