Categorieën

Service

Doeboek: tips voor isoleren, onderhoud en fundering huis

Doeboek: tips voor isoleren, onderhoud en fundering huis
Wonen

Doeboek: tips voor isoleren, onderhoud en fundering huis

  • Advertorial
  • 05-11-2021
  • Wonen
Doeboek: tips voor isoleren, onderhoud en fundering huis

SCHIEDAM - Het Servicepunt Woningverbetering heeft sinds kort iets nieuws om huiseigenaren te helpen: het Duurzaam Doeboek. In dit magazine staat informatie over onder andere het isoleren van je huis, het aanpakken van achterstallig onderhoud en hoe het herstellen van de fundering in zijn werk gaat.

Het Duurzaam Doeboek is tijdens kantooruren gratis af te halen bij het Servicepunt Woningverbetering in het stadskantoor of gratis aan te vragen via E: [email protected]

“Het Servicepunt helpt al jaren inwoners om hun huis net dat beetje beter te maken. Dit doeboek doet hetzelfde op een luchtige manier met aansprekende verhalen en slimme tips”,  aldus wethouder Antoinette Laan.

Het Duurzaam Doeboek helpt en inspireert huiseigenaren in Schiedam op een speelse manier om hun huis klaar te maken voor de toekomst. Het gaat daarbij om funderingsherstel, woningverbetering en energiebesparing. Het Doeboek ondersteunt het werk van het servicepunt. Het Servicepunt Woningverbetering is het loket in de stad waar huiseigenaren en Verenigingen van Eigenaren (VvE) terecht kunnen met vragen over woningverbetering, het meer duurzaam maken van de woning en de fundering van de woning. Huiseigenaren kunnen bij het servicepunt gratis en onafhankelijk advies krijgen.   

Nationale Klimaatweek 

Het lanceren van het Duurzaam Doeboek is een van de activiteiten tijdens de Nationale Klimaatweek. Tijdens deze week worden Schiedammers geïnspireerd om energie te besparen. Andere activiteiten die aansluiten bij de Nationale Klimaatweek zijn een inkoopactie waarbij huiseigenaren voordelig HR++ glas kunnen aanschaffen, en de Duurzame Huizenroute aanstaande zaterdag. Tijdens de Duurzame Huizenroute kan men bekijken hoe andere Schiedammers hun huis duurzamer hebben gemaakt.  

De Klimaatweek is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek vinden in heel Nederland activiteiten plaats die laten zien wat er allemaal al gebeurt en nog moete gebeuren om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Servicepunt Woningverbetering

Stadskantoor, Stadserf 1, Schiedam

Meer over Servicepunt Woningverbetering →