Categorieën

Service

Dood Schiedammer was 'ongeluk' tijdens ruzie

Dood Schiedammer was 'ongeluk' tijdens ruzie
Nieuws

Dood Schiedammer was 'ongeluk' tijdens ruzie

  • Redactie
  • 05-11-2021
  • Nieuws
Dood Schiedammer was 'ongeluk' tijdens ruzie

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - De dood van een 32-jarige man uit Schiedam in juli dit jaar, was niet gepland en het gevolg van een ruzie.

Dat bleek gisteren tijdens een zogenaamde pro formazitting in Rotterdam. De man, C. K. werd in de Loeffstraat in Nieuwland zwaargewond aangetroffen in een auto en overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Twee mannen – de toen 29-jarige W. T. zonder vaste woon- of verblijfplaats en de negentienjarige M. O. uit Hoek van Holland worden ervan verdacht de Schiedammer te hebben omgebracht. Hij gaf volgens justitie O. enkele weken daarvoor een wapen, maar wilde het terughebben, of geld zien. Daarom maakten de drie een afspraak. T. en K. kenden elkaar goed. 

In de auto in de Loeffstraat ging het mis. Het slachtoffer zat achter het stuur, met O. naast hem en T. op de achterbank. T. heeft volgens justitie geschoten; volgens de verdachte zelf ging het pistool af na een onverwachte zwenking van de auto. De twee mannen werden in de nacht na het fatale schieten aangehouden

Voor de zaak verdergaat moet eerst het forensische onderzoek worden afgerond. Justitie wil graag weten wat de afstand was tussen het wapen en T., die in zijn hoofd werd geraakt. Ook zal er nog dna-onderzoek worden gedaan. T. moet in het Pieter Baancentrum worden onderzocht omdat justitie denkt dat hij mogelijk een persoonlijkheidsstoornis heeft. De verdachten blijven voorlopig vastzitten.

Zie ook hier.