Categorieën

Service

Drie eretekens voor vrijwilligers Scouting Tono-groep

Drie eretekens voor vrijwilligers Scouting Tono-groep
Uit

Drie eretekens voor vrijwilligers Scouting Tono-groep

  • Redactie
  • 19-12-2022
  • Uit
Drie eretekens voor vrijwilligers Scouting Tono-groep
 
SCHIEDAM - Met de wetenschap dat het succes van een vereniging afhangt van haar vrijwilligers eerde de Scouting Tono-groep haar vrijwilligers met het uitreiken van drie jubileumtekens.

Het eerste jubileumteken van Scouting Nederland was voor Monica Pool, bij de scoutinggroep beter bekend onder haar leidingnaam Sterre Stroom. Sinds 2017 is zij leidster bij de bevers, de meisjes en jongens van vier tot zeven jaar.

“Bij de jubileumtekens tellen alle jaren dat je lid bent van Scouting mee”, zo legt Lucas van Mil, bestuurslid bij de Scouting Tono-groep, uit. “Vandaar dat Monica het vijftienjarig jubileum ereteken uitgereikt krijgt. We bedanken haar daarmee voor vijf jaar als vrijwilliger met een enorme inzet voor onze scoutinggroep, met name voor onze jongste leeftijdsgroep.”

Een tienjarig jubileum ereteken was voor de 17-jarige Megan Spruit, die sinds 2019 mee helpt bij diezelfde bevers. Eerst als hulpleiding en sinds juni 2021 als volwaardig leidster.

Ook een tienjarig jubileum ereteken ging naar Peter Zuurmond. Vanuit het bestuur van de Stichting Scouting Tono coördineert Peter al bijna tien jaar het onderhoud aan het gebouw van de scoutinggroep.

“Bij de Scouting Tono-groep zijn we al vijftien jaar consequent aan het groeien, en de laatste twee jaar is de groei in een extra versnelling gekomen. Dat succes hebben we echt te danken aan de fantastische vrijwilligers die we hebben, die we met deze landelijke eretekens graag, en terecht, in het zonnetje zetten”, aldus het bestuurslid."