Categorie├źn

Service

Drie op de vijf Schiedammers is gevaccineerd

Drie op de vijf Schiedammers is gevaccineerd
Gezond

Drie op de vijf Schiedammers is gevaccineerd

  • Redactie
  • 09-09-2021
  • Gezond
Drie op de vijf Schiedammers is gevaccineerd

SCHIEDAM - Zo'n beetje drie op iedere vijf Schiedammers is volledig ingeënt tegen Corona. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van het RIVM.

De rijksdienst houdt het op 59 procent van de Schiedammers van twaalf jaar of ouder die de vaccinatie heeft afgerond. 69 Procent heeft tenminste één prik met een vaccin gekregen.

Van alle volwassen Schiedammers heeft 72 procent tenminste één inenting ontvangen; 61 procent is volledig gevaccineerd. In heel Nederland is gemiddeld is circa 85 procent van de volwassenen deels ingeënt, en 77 procent volledig.

Onder de twaalf- tot zeventienjarigen in de stad is 48 procent ten dele en 38 procent volledig ingeënt.

Het RIVM heeft vandaag voor alle Nederlandse gemeenten de bovenstaande informatie openbaar gemaakt. In Vlaardingen is 63 procent van de inwoners van twaalf jaar en ouder volledig gevaccineerd, 73 procent ten dele. In Rotterdam zijn deze cijfers 55 en 67 procent. Het gaat om de optelling van alle gevaccineerden op 30 augustus.

Urk lijkt de gemeente met de laagste inentingsgraad: twintig procent van de 12+-inwoners van die gemeente is volledig gevaccineerd, 27 procent ten dele. Dat heeft naar verluidt te maken met de geloofsopvattingen van de Urkers, onderdeel van de Biblebelt. Echter: andere gemeenten met veel inwoners met een strenge protestants-christelijke overtuiging kennen veel hogere vaccinatiepercentages. Zo zijn die voor de inwoners van Ermelo van twaalf jaar of ouder 66 en 77, dus hoger dan in Schiedam. In Bunschoten is dat 60-76, in Kampen 65-75, in Katwijk 64-77, in Molenlanden 63-75.