Categorieën

Service

Drukkere avondspitsen verwacht door WK-wedstrijden

Drukkere avondspitsen verwacht door WK-wedstrijden
Nieuws

Drukkere avondspitsen verwacht door WK-wedstrijden

  • Redactie/Maassluis24
  • 21-11-2022
  • Nieuws
Drukkere avondspitsen verwacht door WK-wedstrijden

SCHIEDAM – Rijkswaterstaat verwacht drukkere avondspitsen rond de WK-wedstrijden. "Het WK Voetbal staat voor de deur en dat vindt voor het eerst plaats in de winter. Je zou er misschien niet zo snel bij stilstaan, maar dat heeft ook invloed op het verkeer.”

Dat het WK nu plaatsvindt in de winter, heeft gevolgen voor de fileverwachting, zo meldt Rijkswaterstaat. "In de winter is het drukker op de weg dan in de zomer, zijn de weersomstandigheden slechter en is het vroeger donker. Allemaal factoren die van invloed zijn op het verkeer.” Rijkswaterstaat verwacht dat de wedstrijden van het Nederlands elftal ook effect hebben op het verkeer. "Zo kunnen weggebruikers eerder of juist later op pad gaan om thuis of ergens anders Oranje te zien spelen.”

Nederland – Senegal

De eerste wedstrijd, tussen Nederland en Senegal, wordt vandaag gespeeld, vanaf vijf uur. Midden in de maandagavondspits dus. "Omdat de aftrap al om 17.00 uur is, verwachten we dat veel mensen al eerder op pad gaan dan normaal. Het kan daardoor al veel vroeger druk worden op de weg dan gebruikelijk. Houd er dus rekening mee dat we vanaf 15.00 uur al de eerste files kunnen verwachten en dat het rond 16.00 uur echt al goed druk kan zijn rond de grote steden en knooppunten”, aldus Rijkswaterstaat.

Nederland – Ecuador

De tweede wedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Ecuador, vindt plaats aanstaande vrijdag, ook vanaf vijf uur. "De vrijdagavondspits begint vergeleken met de andere avondspitsen van de week altijd een stuk vroeger. De afgelopen weken stond er op vrijdag vaak rond de driehonderd kilometer, waarbij de piek doorgaans al tussen vier en vijf zat. Dat zal naar verwachting deze vrijdag nog iets eerder zijn.” Rijkswaterstaat verwacht dat de files vrijdag rond twee uur ontstaan en de grootste vertragingen tussen half vier en half vijf zullen zijn.

Nederland – Qatar

Rijkswaterstaat merkt op dat de dinsdagavondspits, samen met de donderdagavond, normaalgesproken de drukste van de week is. "Rond half zes staat er vaak al rond de vierhonderd kilometer aan file, met de afgelopen weken ook regelmatig uitschieters van 550 kilometer of meer. Deze dinsdag zal het qua hoeveelheid verkeer niet veel anders zijn. Omdat de wedstrijd om vier uur begint, kunnen de eerste grote files zich al vanaf twee uur aandienen. Wellicht zal de drukte zich iets meer over de middag uitspreiden, maar incidenten en nadelige weersomstandigheden kunnen alsnog tot flinke vertragingen leiden.”

Knock-outfase

Mocht het Nederlands elftal de poulefase overleven, volgt de knock-outfase. "Het is nog niet bekend op welke dag Oranje de achtste finale zal spelen. Wel staat vast dat dit op een zaterdag of zondag zal zijn. We verwachten daarom geen hinder voor de weggebruiker. De wedstrijden die daar eventueel op volgen zijn ook in het weekend of na acht uur 's avonds. Ook deze wedstrijden zullen dus niet van invloed zijn op het verkeer.”