Categorieën

Service

Dubbele pech voor Schiedammer bij aanrijding Vulcaanweg

Dubbele pech voor Schiedammer bij aanrijding Vulcaanweg
Nieuws

Dubbele pech voor Schiedammer bij aanrijding Vulcaanweg

  • Redactie
  • 02-12-2022
  • Nieuws
Dubbele pech voor Schiedammer bij aanrijding Vulcaanweg

Foto: JB Media


SCHIEDAM - Dat de politie gisteren de achtervolging inzette op een automobilist die uitmondde in een aanrijding op de Vlaardingse Vulcaanweg, was allerminst overtrokken. De chauffeur was onder invloed van verdovende middelen.

Het gaat om een Rotterdammer, die op de Vlaardingerdijk in Schiedam de aandacht van de politie trok. "Rond half zes 's avonds zagen surveillerende agenten op de Vlaardingerdijk een bestuurder via de verplichte rijstrook voor rechtdoor langs de file voor rechtsaf rijden, en op het laatste moment alsnog insturen voor rechts", laat de politie weten. "De agenten spraken hem daar vanuit de auto op aan, en hij stuurde weer terug. Toen hij voor groen licht weer verder wilde rijden, sloeg de motor echter af. Dat viel de politiemensen ook op, die daarom toch eens in het systeem keken. Daaruit bleek dat de eigenaar van de auto al tien keer was aangehouden voor rijden zonder rijbewijs."

Dat werd dus elf keer. "De agenten gaven de bestuurder daarom een stopteken, maar die gaf daar geen gehoor aan. Hij kreeg de auto aan de praat en reed weg. Tijdens de achtervolging zwenkte de auto naar de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer. Toen er een tegenligger aankwam, nam de politieauto gas terug om de verdachte ruimte te geven om terug op de goede rijstrook te gaan rijden. Die probeerde echter nog een extra auto in te halen, en kwam daardoor in botsing met een tegenligger. De auto begon te draaien en kwam ook in aanraking met de politiebus. Gelukkig raakte niemand gewond. 
Toen de auto tot stilstand kwam kon de bestuurder worden aangehouden. Hij testte positief op rijden onder invloed van drugs en reed nog altijd zonder rijbewijs." 

De man is 21 jaar. Zijn auto is in beslag genomen - maar wordt total loss gegeven. Ook de auto van de tegenligger kan naar de schroothoop. De chauffeur ervan, een dertigjarige Schiedammer, had dubbele pech: ook hij reed zonder geldig rijbewijs en kon met een proces verbaal op zak naar huis.