Categorieën

Service

Dura Vermeer eerste bouwer op glasfabriekterrein

Dura Vermeer eerste bouwer op glasfabriekterrein
Wonen

Dura Vermeer eerste bouwer op glasfabriekterrein

  • Redactie
  • 12-06-2024
  • Wonen
Dura Vermeer eerste bouwer op glasfabriekterrein

Er komt een binnentuin met veel groen; foto: Groosman architecten


SCHIEDAM - Blauwhoed en Dudok Real Estate hebben Dura Vermeer Bouw Zuid West de realisatie van het plan Entree definitief gegund. De overeenkomst tussen deze partijen werd vandaag ondertekend op vastgoedbeurs Provada.

Dat is de eerste deelfase van de gebiedsontwikkeling van het glasfabriekterrein. Daar komen 57 duurzame appartementen, tien beneden- en bovenwoningen en zeventien eengezinswoningen in diverse prijsklassen. Ze grenzen allemaal aan een groene gemeenschappelijke binnentuin.

Entree wordt ontworpen door Groosman Architecte. “Entree biedt een antwoord op de vraag van de gemeente Schiedam om op een duurzame manier slimme groei mogelijk te maken in een stad met beperkte ruimte voor woningbouw. Met het diverse woningaanbod streven we naar gelijke kansen voor alle inwoners, ongeacht hun inkomensniveau", aldus David Snelleman, directeur bij Dura Vermeer.

“Met elkaar zetten we echt iets bijzonders neer. De industriële uitstraling wordt behouden. De groene gemeenschappelijke binnentuin zorgt voor ontmoeting en de horecagelegenheden zorgen voor verbinding met de stad. Allemaal ingrediënten voor een gelukkige en gezonde woonbuurt.” Aldus Pascal Schreur, directeur ontwikkeling bij Blauwhoed.