Categorieën

Service

Duurzame schoonheid met een vleugje vanille

Duurzame schoonheid met een vleugje vanille
Onderwijs

Duurzame schoonheid met een vleugje vanille

  • Advertorial
  • 28-03-2024
  • Onderwijs
Duurzame schoonheid met een vleugje vanille

Team Moon Bean won: William de Jong, Femke Houben, Eveline Leusink, Geertje Dekker, Gaya Legué en Noor Valkenburg o.l.v Sandra Spaargaren-Valkenburg; foto: Lentiz

SCHIEDAM - Wat een spectaculaire prestatie van alle leerlingen en mbo-studenten tijdens de Hackathon 2024! Binnen de thema's Innovatie in Voedsel en Duurzaamheidheeft de jury met bewondering naar de pitches geluisterd.

Zo'n zestig mbo-studenten en leerlingen kwamen samen tijdens de Hackathon, georganiseerd door Lentiz MBO LIFE College en de Food Innovation Academy (FIA). Het evenement biedt een platform voor deze jonge denkers om zich te buigen over reële vraagstukken binnen de thema's Food en Duurzaamheid, ingebracht door de casushouders DeKoningVlees B.V, SOCOCO Coffee en Gemeente Schiedam. Team Moon Bean is hèt winnende team voor de casus van SOCOCO Coffee, gericht op een eerlijke en duurzame koffieketen. Als laatste stap in de keten zet SOCOCO zich in om de overgebleven koffieprut niet weg te gooien. Wat kun je ermee?

Onder leiding van coach Sandra Spaargaren - Van der Valk ontwikkelt team Moon Bean een opvallende cosmeticalijn met een lipscrub, bodyscrub en haarolie. De koffieprut halen ze op bij de zeven locaties van SOCOCO en verwerken deze tot natuurlijke producten. Doordrenkt met een heerlijke, huiselijke koffiegeur en een subtiel vleugje vanille. Het gaat hier om duurzame schoonheid. De jury waardeert hun doordachte aanpak van de houdbaarheid van koffieprut als grondstof, evenals hun uitstekende teamwork en krachtige pitch.

Met de deelname van mbo- en vmbo-leerlingen worden de grenzen tussen onderwijsniveaus doorbroken. Met coach-docenten van diverse scholen werken jongeren aan de cases. De impact van de Hackathon benadrukt het potentieel van jonge talenten en de kracht van collectieve inspanningen in het vinden van innovatieve oplossingen voor bedrijven.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →