Categorieën

Service

Een complete gids voor investeren in je twintiger jaren

Een complete gids voor investeren in je twintiger jaren
Nieuws

Een complete gids voor investeren in je twintiger jaren

  • Advertentie
  • 15-07-2022
  • Nieuws
Een complete gids voor investeren in je twintiger jaren

SCHIEDAM - Het is nooit te vroeg om te beginnen met beleggen voor uw toekomst. Het lijkt misschien ingewikkeld, of zelfs onbelangrijk, maar beleggen is makkelijker en toegankelijker dan ooit. Deze gids verkent verschillende investeringsmogelijkheden, tips van experts en het belang van jong beleggen.

Door te beleggen groeit uw geld in de loop van de tijd. Wanneer u belegt, wijst u middelen toe aan activa, zoals aandelen, obligaties, beleggingsfondsen of onroerend goed. Beleggers doen dit in de verwachting van een rendement of winst in de toekomst.

Alle beleggingen brengen risico's met zich mee, maar diversificatie van uw portefeuilledekkingen tegen onstabiele markten en mogelijk verwoestende verliezen.

Uw jaren '20 zijn de perfecte tijd om uw investeringsreis te beginnen. Misschien ben je onlangs afgestudeerd aan de universiteit of heb je je eerste goedbetaalde voltijdbaan gekregen. Door dit nieuwe inkomen wijselijk toe te wijzen, bouwt u rijkdom en vrijheid op om het leven te leiden dat u altijd al hebt gewild.

Voordat u investeert

Investeren als je jong bent, is belangrijk, maar dat geldt ook voor het leggen van een stabiele financiële basis.

Verbeter voordat u gaat beleggen uw financiële geletterdheid en gebruik die kennis. Dit omvat het opzetten van besparingen, het afbetalen van creditcardschulden en het creëren van langetermijndoelen.

Ontwikkel je doelen

Voordat u begint met beleggen, is het handig om een ​​aantal korte- en langetermijndoelen te ontwikkelen.

Kortetermijndoelen kunnen zijn: sparen om een ​​huis, een nieuwe auto of een droomvakantie naar Europa te kopen. Langetermijndoelen kunnen pensionering zijn of het creëren van een studiefonds voor uw toekomstige kinderen.

Houd rekening met uw doelen wanneer u beslist welke investeringen u wilt doen. Als je een doel hebt dat je op korte termijn wilt bereiken en je hebt er niet genoeg budget voor, dan kun je het benodigde budget creëren om je doelen te bereiken door korte termijn investeringen te doen. Beleggingen op korte termijn zijn over het algemeen risicovoller, maar bieden een hoger rendement. Daarom worden deze beleggingsstrategieën over het algemeen niet aanbevolen voor conservatieve beleggers.

Als u een hoge risicotolerantie heeft en vertrouwen hebt in uw aandelenmarktanalyse, kunt u uw liquide middelen vergroten om uw kortetermijndoelen te bereiken met beleggingsstrategieën zoals de handel in binaire opties. De vervaltijden van binaire opties zijn meestal dagen of zelfs minuten. Daarom, voordat u zo'n risicovolle investering doet, moet u zich niet haasten en meer onderzoek doen. Op deze website vindt u antwoord op al uw vragen over binaire opties.

Creditcardschuld afbetalen

Als je jong bent, heb je waarschijnlijk schulden. U hoeft niet alles te elimineren voordat u begint met beleggen - maar het afbetalen van creditcards met hoge rente zou een prioriteit moeten zijn.

Veel experts raden aan om uw creditcards elke maand volledig af te betalen. Maar als u meer dan $ 1.000 verschuldigd bent, kan dit een uitdaging zijn.

Zoek uit hoeveel u elke maand moet betalen om deze schuld binnen een redelijke tijd, misschien zes maanden tot twee jaar, af te lossen. Als u een creditcardsaldo afrekent, kan het beheersbaarder worden.

Dezelfde regel is niet noodzakelijk van toepassing op studieleningen. De rentetarieven voor federale studieleningen zijn meestal lager dan die van particuliere leningen of creditcards en bieden voordelen zoals inkomensafhankelijke terugbetalingsplannen.

Mis nooit een betaling van een studielening, maar evalueer of het vroegtijdig elimineren van deze schuld u aanzienlijk ten goede komt.

Creëer noodbesparingen

De meeste financiële planners raden aan om ten minste drie tot zes maanden aan levensonderhoud contant te reserveren. Noodbesparingen dekken essentiële zaken zoals huur en voedsel als u uw baan verliest of uw auto kapot gaat.

Een jonge belegger mag nooit vertrouwen op investeringen als vangnet, volgens Robert Rosen, een in Florida gevestigde financieel adviseur bij Edward Jones.

Het kan moeilijk zijn om snel toegang te krijgen tot investeringen - en als u dit voortijdig doet, kan dit leiden tot hoge vergoedingen en boetes.

Met liquide contanten op uw spaarrekening kunt u noodsituaties afhandelen zonder uw beleggingen af ​​te tappen of in de schulden te steken.

Budgetbeheer

U kunt uw weg uit een slecht bestedingspatroon niet investeren.

Als het voelt alsof je geld eruit gaat zodra het binnenkomt, maak dan een budget.

Maak een lijst van vaste uitgaven, zoals uw gsm-rekening, huur, autobetaling en internet. Geef jezelf voldoende speelruimte voor variabele uitgaven zoals nutsvoorzieningen, eten en entertainment om elke maand een paar realistische bestedingsdoelen te creëren.