Categorieën

Service

Verdachte Schiedamse ontvoeringszaak voor rechter

Verdachte Schiedamse ontvoeringszaak voor rechter
Nieuws

Verdachte Schiedamse ontvoeringszaak voor rechter

  • Redactie
  • 13-03-2024
  • Nieuws
Verdachte Schiedamse ontvoeringszaak voor rechter


SCHIEDAM - De eerste verdachte betrokken bij de ontvoering van een man uit Maassluis, stond gisteren voor de rechter tijdens een voorbereidende zitten. S.A. zou de veertigjarige Maassluizer in de week voor afgelopen kerst hebben ontvoerd vanuit de parkeergarage bij de Schiedamse bioscoop.

De man werd rond half zes 's middags in een busje getrokken en bleef drie dagen spoorloos. Naar verluidt werd zijn familie om een losgeld van vijf miljoen euro gevraagd, of betaling drugs van vergelijkbare waarde. Nog steeds is niet duidelijk of er wordt betaald.

Wel is bekend dat de man uit Maassluis op 20 december in Halfweg, tussen Haarlem en Amsterdam, uit een auto wordt gegooid en zich meldt bij handhavers.

In totaal worden daarna negen verdachten van betrokkenheid bij de ontvoering aangehouden. Een van hen is een Schiedammer. De anderen komen uit Rotterdam, Tilburg, Klaaswaal en Aalsmeer. 

De advocaat van A. stelt bij de voorbereidende zitting dat de man (gisteren jarig, hij werd 25) niets met de ontvoering van doen heeft. De politie heeft als bewijs berichten die van de hand van A. zouden zijn. Ook is zijn telefoon ten tijde van de verdwijning van de man uit Maassluis steeds in de nabijheid van de gegijzelde, aldus justitie. 

A. moet van de rechter terug de cel in, voor tenminste drie maanden. In die tijd wordt ook de zaak tegen andere verdachten uitgewerkt.

Zie ook dit artikel.