Categorieën

Service

EHBD-team krijgt duizend euro uit 'hoge hoed' havenbedrijf

EHBD-team krijgt duizend euro uit 'hoge hoed' havenbedrijf
Nieuws

EHBD-team krijgt duizend euro uit 'hoge hoed' havenbedrijf

  • Kor Kegel
  • 02-01-2024
  • Nieuws
EHBD-team krijgt duizend euro uit 'hoge hoed' havenbedrijf

Nico Boef verleent eerste hulp bij party’s en evenementen; foto: Ries van Wendel de Joode.


SCHIEDAM – De afkorting staat voor Eerste Hulp Bij Drugs- en Drankgebruik. In zijn vrije tijd is scheepvaartmeester Nico Boef uit Schiedam er al dertig jaar mee bezig. Zijn werkgever steunt het EHBD-team.

Onder de noemer Hoge Hoed ondersteunt Havenbedrijf Rotterdam jaarlijks vijftien organisaties uit de regio met duizend euro elk. Dat gebeurt nu voor de zestiende keer en de organisaties worden voorgedragen door medewerkers van Havenbedrijf Rotterdam die zich er in hun vrije tijd actief voor inzetten. Met de Hoge Hoed spreekt het Havenbedrijf zijn waardering uit voor de maatschappelijk actieve werknemers.

Scheepvaartmeester Nico Boef uit Schiedam heeft voor de derde keer een bijdrage gekregen voor het werk van zijn EHBD-team. “Een mooi cadeau voor de stichting!” zegt de Schiedammer. “Ik doe dit werk deze maand precies dertig jaar. We bevorderen en verlenen de eerste hulp bij feesten en evenementen. De bijdrage is zeer welkom, zeker in verband met de enorme toename van het aantal evenementen. Het blijft een uitdaging om kleding, verbandmateriaal en verzekeringen te kunnen betalen.”

De medewerkers van het havenbedrijf, die zich naast hun werk ook inzetten voor de samenleving, kunnen de organisaties waarvoor ze actief zijn voordragen voor een donatie. Aan het eind van ieder jaar worden briefjes met de namen van de organisaties in een ‘hoge hoed’ gedaan. De algemene directie trekt vijftien willekeurige briefjes uit de hoed. De directie drukt ermee uit het belangrijk te vinden dat de medewerkers maatschappelijk betrokken zijn.

Tot de vijftien ditmaal beloonde organisaties behoren het Ministerie van Boekenzaken in Kralingen, gymnastiekvereniging Brinio in Brielle, het Watersportcentrum Vlietland in Maassluis, het WILDe Theatre van studenten van de Erasmus Universiteit, Stichting Zwerfkatten Rotterdam, de Voedselbank Dordrecht en Rotterdamsche Confituur, een organisatie die een werkplek biedt aan jongeren met een beperking en die heerlijke jams maakt en de Maasstroompjes verpakt, ambachtelijk gemaakte roomboterkoekjes.