Categorie├źn

Service

Energiek Schiedam keert direct uit op rekening klant

Energiek Schiedam keert direct uit op rekening klant
Wonen

Energiek Schiedam keert direct uit op rekening klant

  • Advertentie
  • 30-01-2023
  • Wonen
Energiek Schiedam keert direct uit op rekening klant

Zonnepanelen op De Erker


SCHIEDAM - Energiek Schiedam | om maakt de belofte ‘samen profiteren’ waar: als eerste energieleverancier in Nederland keert het opbrengsten direct uit op de bankrekening van afnemers.

Klanten van de lokale energiecoöperatie Energiek Schiedam | om, beginnen dit jaar met extra goed nieuws omtrent hun energierekening. Dankzij de coöperatieve werkwijze – honderd procent duurzaam, lokaal en geen winstoogmerk – profiteren zij namelijk direct financieel mee van de sterke groei die wordt doorgemaakt. Een trendbreuk binnen de geprivatiseerde energiemarkt.

Dankzij de toegenomen belangstelling is de non-profit coöperatie in het afgelopen jaar fors gegroeid. Niet alleen qua klantenaantallen, maar ook qua resultaten. Deze vloeien altijd direct terug om de stijging van de tarieven structureel te dempen en nieuwe duurzame projecten op te kunnen zetten. André Dippell namens Energiek Schiedam | om: “Onze groei is het directe resultaat van klanten die bewust hebben gekozen voor een leverancier met een andere aanpak en anderen in hun enthousiasme meenemen. Nu die groei doorzet, vinden we het belangrijk dat ook zij hiervan kunnen profiteren. Nu én in de toekomst. Daarom geven we ons klantenbestand een extra teruggave en storten we rechtstreeks een bedrag op hun bankrekening, wat zeker in deze dure tijden extra gewenst is.”

Consumenten hebben andere energiebehoeften

Consumenten kijken tegenwoordig anders naar energie. Er is veel meer belangstelling voor de herkomst, het zelfvoorzienende karakter en wat er met de winst wordt gedaan. Allemaal redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor een coöperatieve leverancier. “Door alles wat er in het afgelopen anderhalf jaar is gebeurd binnen de energiesector, hebben consumenten andere behoeftes. Ze willen zeker weten dat hun energie honderd procent duurzaam is, uit Nederland komt en de lokale regio versterkt. Als dat dan ook nog eens kan voor een scherpe energieprijs, is overstappen een voor de hand liggende keuze”, aldus Dippell.

Bij coöperatieve energie profiteert iedereen mee

Dat klanten meeprofiteren van de opbrengst is vernieuwend binnen de energiebranche, maar heeft alles te maken met het coöperatieve karakter van de leverancier. Dippell legt uit: “Omdat we een coöperatie zijn, hebben we geen winstoogmerk. Dat betekent dat de winst terugvloeit naar klanten, doordat we daarmee de afgelopen periode onze tarieven lager konden houden. Daar bovenop vloeit onze winst ook terug naar onze lokale coöperatie, zodat we hiermee nieuwe zonneprojecten en windparken ontwikkelen. Zo worden we steeds meer zelfvoorzienend en structureel goedkoper. En hoe meer mensen met ons meedoen, hoe groter onze impact.”

Over Energiek Schiedam | om

Energiek Schiedam | om is medeoprichter van om | nieuwe energie. Dit is een energiecollectief dat bestaat uit tientallen lokale energiecoöperaties door heel Nederland. Écht anders, want de energie wordt honderd procent duurzaam opgewekt bij klanten in hun eigen buurt. De enige coöperatieve landelijke leverancier zonder winstoogmerk, zodat de regio profiteert van meer verduurzaming en de klanten van lagere tarieven.

Energiek Schiedam

Lange Haven 106, Schiedam

Meer over Energiek Schiedam →