Categorieën

Service

Energiek Schiedam

Energiek Schiedam

Terug
/files/schiedam24/bedrijven/energiek/energiekschiedam-banner-2.png

Van en voor Energieke Schiedammers

Energiek Schiedam is de energiecoöperatie van en voor alle Schiedammers die zich willen inzetten voor een duurzame stad. 

Dat kan bijvoorbeeld door zelf energie op te wekken. Energiek Schiedam probeert in de stad projecten van de grond te trekken waarmee duurzame energie wordt opgewekt. Iedere Schiedammer kan in die projecten meedoen, zodat de opbrengsten ook in de stad terechtkomen. Voorbeelden zijn de zonnedaken op het Wennerkerpand en De Erker (zie de foto). Ook is Energiek Schiedam betrokken bij de plannen en initiatieven voor een windmolen op Vijfsluizen. 

Een andere manier om Schiedam op lange termijn sterker te maken is als mensen zelf duurzame keuze maken. Energiek Schiedam wil daar bij helpen. Door gratis, vrijblijvend en onafhankelijk advies te geven voor soms eenvoudige oplossingen in huis bijvoorbeeld. Verder werkt onze coöperatie aan het bewust maken van mensen: beleidsmakers, maar ook 'gewone' Schiedammers. Een klimaatneutraal Schiedam is immers een gezamenlijke inspanning, waarbij iedere stadgenoot nodig is. 

Als lid van de coöperatie draag je bij aan een duurzame toekomst en kun je investeren in, en profiteren van de opbrengst van onze energie-opwekprojecten. Wil je een actievere rol, dan kun je kennis en ervaring delen of een handje helpen in een van de werkgroepen of projecten. Je bent al lid vanaf € 10.