Categorieën

Service

Hoe energiecoöperaties en VvE's elkaar versterken

Hoe energiecoöperaties en VvE's elkaar versterken
Wonen

Hoe energiecoöperaties en VvE's elkaar versterken

  • Advertorial
  • 04-10-2023
  • Wonen
Hoe energiecoöperaties en VvE's elkaar versterken


SCHIEDAM - Heeft uw energiecoöperatie ook moeite met het vinden van nieuwe zonnedaken? Klop dan eens aan bij een VvE in je wijk. Vaak is daar namelijk veel ruimte die nog niet wordt benut. Zie je nog veel beren op de weg? Kom dan naar de bijeenkomst Zon op VvE's. We laten je zien hoe VvE's worden gestimuleerd om te verduurzamen en hoe je daar als energiecoöperatie op kunt inspelen. 

Datum: donderdag 5 oktober
Tijd: 15.30 inloop. 16.00 – 18.00
Locatie: KD Lab, Schieweg 15, Delft
Een lichte maaltijd is inbegrepen

Het programma
15.30 uur: Inloop
16.00 uur: Welkom door Frits Lakemeier en Alfons Ramb Energie Samen Zuid-Holland
16.05 uur: Erwin Mlecnik van TU Delft
16.30 uur: Mark Bal over de verduurzaming van Ministerie BZK
16.55 uur: Joris van Vuren van Ecostroom Amsterdam
17.20 uur: Pauze
17.25 uur: Dialoog
18.15 uur: Afsluiting
18.30 uur: Lichte maaltijd en napraten
19.30 uur: Einde bijeenkomst

De sprekers
Erwin Mlecnik van TU Delft spreekt over de kansen die er zijn bij het kostenneutraal uitwerken van renovatieprojecten van VvE's en corporaties volgens de CondoReno aanpak en illustreert dat met een Europees gefinancierd project.

Mark Bal gaat in op de wijze waarop Ministerie BZK in gesprek gaat met vastgoedbeheerders over verduurzaming vanwege de nieuwe VvE versnellingsagenda. Want daar kan ook samenwerking met o.a. energiecoöperaties uit voortvloeien.

We hebben een prachtig voorbeeld van energiecoöperatie Ecostroom Amsterdam, die ruim 25 succesvolle samenwerkingen is aangegaan met corporaties en VvE’s. Joris van Vuren vertelt wat daarvoor nodig is met betrekking tot de VvE-vergadering en een goede juridische borging. Wie doet wat en hoe wordt de techniek vormgegeven? 

Meld je dus snel aan en neem belangrijke gesprekspartners mee. Deze bijeenkomst is juist ook bedoeld voor vertegenwoordigers van gemeenten, VvE besturen, vastgoedbeheerders, woningcorporaties en natuurlijk energiecoöperaties.

Aanmelden kan hier. 


Energiek Schiedam

Lange Haven 106, Schiedam

Meer over Energiek Schiedam →