Categorie├źn

Service

Energietoeslag ook voor inkomens net boven bijstandsnorm

Energietoeslag ook voor inkomens net boven bijstandsnorm
Wonen

Energietoeslag ook voor inkomens net boven bijstandsnorm

  • Advertorial
  • 25-05-2022
  • Wonen
Energietoeslag ook voor inkomens net boven bijstandsnorm

SCHIEDAM - Vanaf volgende week, 1 juni is het voor inwoners van Schiedam mogelijk om de energietoeslag 2022 van € 800,- aan te vragen.

Deze eenmalige toeslag is in april al betaald aan de inwoners die op 1 januari een bijstandsuitkering van Stroomopwaarts hadden. Andere inwoners met een laag inkomen tot honderdtwintig procent van de bijstandsnorm, kunnen de toeslag vanaf 1 juni aanvragen via de website van Stroomopwaarts.

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd sterk gestegen. Het kan voor inwoners moeilijk zijn om de energierekening te betalen. Het kabinet geeft daarom een eenmalige energietoeslag van 800 euro aan huishoudens met een laag inkomen. Dit zijn huishoudens met een inkomen tot honderdtwintig procent van de voor hen geldende bijstandsnorm.

Gemeente schiet voor

De Rijksoverheid heeft nog geen wetswijziging aangenomen waarmee de energietoeslag officieel is vastgelegd. Daarom hebben de colleges van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam afgelopen dinsdag besloten dat zij dit geld voorschieten.

Meer informatie

Op www.stroomopwaarts.nl/energietoeslag staat meer informatie over de energietoeslag en het aanvragen. Daar wordt ook beschreven wat honderdtwintig procent van de bijstandsnorm is. Inwoners kunnen met vragen ook het Klant Contact Centrum bellen via T: 010 - 246 55 55.

Hulp bij aanvragen

Voor hulp bij het aanvragen kunt u terecht bij de Formulierenbrigade. Op www.stroomopwaarts.nl/formulierenbrigade staan de telefoonnummers en de adressen van de formulierenbrigade in uw eigen gemeente.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →