Categorie├źn

Service

Energietoeslag verhoogd naar dertienhonderd euro

Energietoeslag verhoogd naar dertienhonderd euro
Nieuws

Energietoeslag verhoogd naar dertienhonderd euro

  • Advertorial
  • 26-09-2022
  • Nieuws
Energietoeslag verhoogd naar dertienhonderd euro

Met de eenmalige energietoeslag kunnen inwoners een deel van hun energierekening betalen; foto: stock


SCHIEDAM - Om de stijgende energieprijzen te compenseren, kunnen inwoners bij Stroomopwaarts een energietoeslag aanvragen.

De voorwaarde is dat zij in Maassluis, Vlaardingen of Schiedam wonen en maximaal 120 procent aan inkomen hebben. Landelijk was vastgesteld dat een toeslag kon worden aangevraagd van achthonderd euro. Dit richtbedrag is verhoogd met vijfhonderd euro naar dertienhonderd euro. De gemeenten hebben op 22 september ingestemd met deze verhoging. Aanvragen kunnen nu nog tot 1 januari 2023 worden ingediend.

Met de eenmalige energietoeslag kunnen inwoners een deel van hun energierekening betalen. Inwoners die de energietoeslag al hebben aangevraagd, hoeven niets te doen. Bij een toekenning voor 1 oktober, ontvangen zij het resterende bedrag van vijfhonderd euro in het laatste kwartaal van 2022 automatisch op hun rekening. Bij lopende aanvragen wordt vanaf 1 oktober direct het volledige bedrag van dertienhonderd euro overgemaakt. Inwoners die nog geen aanvraag hebben ingediend, kunnen dat nu tot 1 januari alsnog doen.

Voor meer informatie over het aanvragen van de toeslag, kunnen inwoners kijken op I: www.stroomopwaarts.nl/energietoeslag.

Stroomopwaarts MVS

Broersvest 110, Schiedam

Meer over Stroomopwaarts MVS →