Categorieën

Service

Er wordt geprikt...

Er wordt geprikt...
Gezond

Er wordt geprikt...

  • Redactie
  • 28-12-2021
  • Gezond
Er wordt geprikt...

GGD-directeur Van Duijnhoven krijgt haar oppepprik


SCHIEDAM - De vaccinatiepost in de Groenoordhal is na ruim drie maanden weer open. Vandaag ontvingen burgemeester Cor Lamers en directeur Yvonne van Duijnhoven van de GGD Rotterdam-Rijnmond hun booster- of opporprik.

Na hen volgden de mensen die er vorige week snel bij zijn geweest toen voor het eerst een afspraak in de Groenoordhal te maken viel. In totaal 1397 mensen worden er verwacht, plus de mantelzorgers en partners die meekomen en ook in aanmerking komen voor een prik - 'voor 1980 geboren'. "Vergis je niet, dat zijn er toch altijd nog zo'n tien procent", aldus de locatiemanager van de Groenoordhal.

Morgen staan er volgens Van Duijnhoven zo'n vijftienhonderd mensen ingepland voor het ontvangen van hun prik, er wordt op deze eerste dag voorzichtig begonnen. Dat aantal kan mogelijk nog omhoog, als de medewerkers zijn ingewerkt. Opmerkelijk genoeg is het niet het prikken zelf, maar de administratieve verwerking vooraf die het meeste tijd vergt, aldus de locatiemanager. "Er zijn vijftien handelingen nodig." Dat is wellicht ook de reden dat burgemeester Lamers relatief lang moest wachten eer hij in de stoel kon plaatsnemen. Hij kreeg een prik met het vaccin van Moderna, net als alle andere bezoekers van de Groenoordhal vandaag en de komende tijd, en eigenlijk net als de mensen op de meeste andere posten van de GGD Rotterdam-Rijnmond. 

Schiedam is de zesde post die in het bedieningsgebied van de GGD - van Goeree-Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel - opengaat. In totaal zullen er zo'n 670.000 mensen gevaccineerd gaan worden, aldus directeur Van Duijnhoven. Zij rekent erop het overgrootste deel van de prikken in de komende zes weken te kunnen zetten.