Categorieën

Service

Erepenning doet Harpe Davids toontje hoger feesten

Erepenning doet Harpe Davids toontje hoger feesten
Uit

Erepenning doet Harpe Davids toontje hoger feesten

  • Redactie
  • 13-11-2022
  • Uit
Erepenning doet Harpe Davids toontje hoger feesten

Foto's: Liesbeth van Duijn


SCHIEDAM - Het werd een groot feest, gisteravond in het Wennekerpand, waar Harpe Davids - anno 14 juli 1921 - nog eens vierde dat het honderd jaar bestaat. 

Dat leek Zijne Majesteit de Koning, en met hem burgemeester Cor Lamers, een topmoment om de Christelijke Muziekvereniging Harpe Davids de Koninklijke Erepenning toe te kennen. De meeste leden van de jarige muziekvereniging werden er in de pauze van hun najaarsconcert door verrast. Het was olie op het feestvuurtje. Zeker omdat ook dameskoor 'Uit Volle Borsten' en Suzanne Rontaltap deelden in de muzikale feestvreugde.

De burgemeester prees Harpe Davids voor de inzet voor het culturele leven in Schiedam en gaf ook aan de muzikale deelname van het harmonieorkest aan de jaarlijkse dodenherdenking zeer te waarderen. De Koninklijke Erepenning wordt door de koning verstrekt aan hoog gewaardeerde verenigingen en andere instellingen die tenminste vijftig jaar bestaan. Voorzitter Leo van Leeuwen van Harpe Davids nam de penning in ontvangst. 

Harpe Davids heeft diverse afdelingen: een harmonieorkest met ongeveer veertig leden, een juniorentak (HD-junior), slagwerkgroep (R)hit'm! Schiedam en The Yellow Rainbows (twirlafdeling). Zij oefenen vrijwel elke week en treden regelmatig op. Harpe Davids is daarmee een van de bekendere Schiedamse muziekverenigingen. 

Naast deze huldiging vond ook de première plaats van de Cees Kramer Mars. Cees Kramer is in het verleden 25 jaar dirigent van het orkest geweest en heeft veel voor de vereniging betekend. De eerste partituur werd door Leo Simons, de huidige dirigent en tevens componist van de mars, overhandigd aan de zoon van Kramer.