Categorieën

Service

Evides: 'Kijk uit voor fraudeurs!'

Evides: 'Kijk uit voor fraudeurs!'
Nieuws

Evides: 'Kijk uit voor fraudeurs!'

  • Redactie
  • 21-03-2019
  • Nieuws
Evides: 'Kijk uit voor fraudeurs!'

SCHIEDAM - Evides waarschuwt voor fraudeurs die zich voordoen als medewerkers van het bedrijf. Het waterbedrijf meldt dat 'in ons verzorgingsgebied en met name in de regio Rijnmond' meldingen binnenkomen van 'fraudeurs die zich voordoen als medewerker van Evides'.

"Wees hier alert op en vraag de persoon altijd om een legitimatiebewijs. Als u het niet vertrouwt, laat de ‘medewerker’ dan vooral niet binnen. Neem contact met ons op en waarschuw altijd de politie'', adviseert Evides.

Medewerkers van Evides die werkzaamheden aan een huisaansluiting of watermeter moet verrichten, of Evides-medewerkers die langskomen voor een openstaande waterrekening, kunnen zich altijd legitimeren met een bedrijfspas, zo meldt de leverancier. Ook zijn Evides-medewerkers duidelijk herkenbaar aan hun Evides-kleding. Ook personeel van aannemers die in opdracht van Evides werken, bijvoorbeeld voor het vervangen van een watermeter, moeten zich kunnen legitimeren. "Vraag dan ook altijd om deze legitimatie."

Bovendien wordt de komst van een medewerker aan de deur altijd aangekondigd, zo stelt Evides. "Wij informeren hierover altijd vooraf per brief, tenzij het om een storing in de waterlevering of een lekkage gaat, Vraag altijd om legitimatie als iemand bij u aanbelt." Evides stelt niet aan telefonische verkoop te doen en geen persoonlijke gegevens door te spelen. "Neem bij twijfel altijd direct contact met ons op" aldus het waterbedrijf in een bericht op de eigen site. En nog een laatste verzekering: "Onze monteurs komen normaal gesproken nooit na half vijf in de middag bij u aan de deur."