Categorieën

Service

Excelsior'20 kan HBS niet bijbenen

Excelsior'20 kan HBS niet bijbenen
Sport

Excelsior'20 kan HBS niet bijbenen

  • Redactie/Flashphoto
  • 14-08-2023
  • Sport
Excelsior'20 kan HBS niet bijbenen

Beeld uit een eerdere wedstrijd van Excelsior'20 tegen HBS; foto:Jos van Deventer


CRICKET - Excelsior'20 heeft gisteren op Craeyenhout in Den Haag in de degradatiepoule van de Topklasse afgetekend verloren van HBS.

Excelsior'20 won de toss en koos ervoor om met fielden te beginnen. De Hagenaars waren goed op dreef aan bat. Met name Tayo Walbrugh (104 runs, gevangen door Rens van Troost op bowlen van Niels Etman) en Kyle Klein (74 runs, not out) deden van zich spreken. HBS sloot na 50 overs af op een totaal van 270 voor 8. Bowlers Michael Hart, Lorenzo Ingram en Roel Verhagen kregen elk twee wickets op hun naam. 

Aan bat had Excelsior'20 meteen een vervelende start. Opener Luuk Kroesen moest al na 4 ballen voor nul runs het veld ruimen. Mede-opener Michael Hart kwam niet verder dan 15 runs. Roel Verhagen (19), Stan van Troost (36), Rens van Troost (31) en Luqman Tariq (11) kwamen in de dubbele cijfers, maar na 36.4 overs zaten de Schiedammers op 140 runs all out aan de kant. 

Excelsior'20 heeft nog twee wedstrijden voor de boeg in de degradatiepoule. Aanstaande zaterdag is uit tegen VRA de inhaalwedstrijd (eerdere wedstrijd is verregend). Aanstaande zondag wordt afgesloten met de thuiswedstrijd tegen Salland. De oost-Nederlanders staan er veruit het slechtst voor in de degradatiepoule. Excelsior'20 heeft als voorlaatste een voorsprong van vier wedstrijdpunten op Salland.