Categorie├źn

Service

Excelsior'20 na verlies tegen HBS uit titelstrijd

Excelsior'20 na verlies tegen HBS uit titelstrijd
Sport

Excelsior'20 na verlies tegen HBS uit titelstrijd

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 04-09-2022
  • Sport
Excelsior'20 na verlies tegen HBS uit titelstrijd

Foto's: Jos van Deventer


CRICKET - Excelsior'20 is afgehaakt in de strijd om de landstitel. Dat doen de Schiedammers met opgeheven hoofd. Op eigen veld werd gisteren in een wedstrijd met hoge totalen nipt verloren van HBS.

HBS won de toss en besloot met batten te beginnen. Het  begin was gunstig voor Excelsior'20. Opener Tayo Walbrugh werd op zijn eerste bal teruggestuurd naar de kant: caught & bowled door Niels Etman. De Hagenaars lieten zich hier echter geenszins door van de wijs brengen. Mede-opener Gavin Kaplan en de nummer 3 ingegane Wesley Barresi kwamen tot een imposant partnership van 188 runs. Toen dit aantal op het scorebord stond ging Barresi (86) uit, gevangen door Sanjit Shankar op bowlen van Niels Etman. Met 208 voor 3 moest uiteindelijk ook Kaplan (107) zich gewonnen geven, gevangen door wicketkeeper Roel Verhagen op bowlen van Joost Kroesen. Uiteindelijk zette HBS na vijftig overs een totaal neer van 261 voor 8. Bij de bowlers kregen zowel Niels Etman als captain Tom Heggelman 3 wickets op hun naam.

Ondanks het hoge totaal van 261, ging Excelsior'20 er van meet af aan voor om dit te maken. Het openingsduo Tim Etman (78) en Tom Heggelman (30) zette een hoopgevend partnership neer van 105. Ook de nummer 3, Stan van Troost (52), nummer 4 Roel Verhagen (22) en nummer 5 ingegane Lorenzo Ingram (33) lieten de teller oplopen. Op een stand van 242 voor 8 na 45.2 overs moest laatstgenoemde naar de kant, waarna het tweeëneenhalve over later gedaan was: 251 all out in 47,5 overs. 

VCC won gisteren van HCC. Vandaag is er daardoor de derby tussen HCC en HBS. De winnaar hiervan speelt aanstaande zaterdag de finale tegen VCC.