Categorieën

Service

Exploitante vierde coffeeshop stelt zich voor

Exploitante vierde coffeeshop stelt zich voor
Winkelen

Exploitante vierde coffeeshop stelt zich voor

  • Redactie
  • 17-12-2021
  • Winkelen
Exploitante vierde coffeeshop stelt zich voor

SCHIEDAM - Shanna Groeneweg, die een coffeeshop op de Vlaardingerstraat wil beginnen, zoekt actief het contact met de stad om haar plannen te ontvouwen en kritiek zoals die van Piet Jongepier (zie hier) te weerleggen.

Middels een bericht informeerde zij de pers vandaag over haar plannen. Groeneweg (niet Groenweg, zoals Schiedam24 eerder meldde) is 28 jaar en geboren en getogen Schiedamse. Zij noemde haar onderneming De Gaper. "In maart van dit jaar heb ik mijn bedrijfsplan voor het exploiteren van een coffeeshop ingediend bij de gemeente. Na een lange en zorgvuldige selectieprocedure is de vierde en laatste exploitatievergunning aan mij verleend."

De Gaper wil zich profileren als 'bioshop', zo legt de exploitante uit, ook als is 'de vergunning verkregen onder de noemer coffeeshop'. De zaak gaat zich niet alleen richten op de verkoop van softdrugs, maar wil ook andere 'biologische producten met als hoofdbestanddeel cannabis' aan de man of vrouw brengen. "De Gaper wil dus een karakter dat vergelijkbaar is aan dat van een winkel, maar de Gaper blijft wel een coffeeshop", aldus Groeneweg. Klandizie voor de cannabisproducten ziet zij met name in mensen 'die ziek zijn of stress ervaren'. Zij kunnen veel baat hebben bij deze producten, aldus de onderneemster. Voor deze mensen is de drempel naar een coffeeshop volgens haar veelal te hoog.

"Om de openbare orde en veiligheid in en rond De Gaper te waarborgen, vind ik het belangrijk om zorg te dragen voor beveiliging. De beveiliger zal onder andere toezicht houden op het gedrag en op de juiste parkeerwijze van klanten." Groeneweg stellig: "Doet een klant dat niet, dan wordt er geen toegang verleend. Klanten die in de straat of in straten in de nabije omgeving van de coffeeshop staan te blowen zullen worden weggestuurd." Alleen volwassenen krijgen toegang. De Gaper zal geopend zijn van maandag tot en met zaterdag, tien tot acht. Op zon- en feestdagen blijft de zaak dicht.

Groeneweg mikt op opening van de zaak eind januari of begin februari.