Categorieën

Service

Explosie bij woning Rotterdam-West; twee verdachten aangehouden

Explosie bij woning Rotterdam-West; twee verdachten aangehouden
112

Explosie bij woning Rotterdam-West; twee verdachten aangehouden

  • Redactie
  • 18-05-2020
  • 112
Explosie bij woning Rotterdam-West; twee verdachten aangehouden

Foto's: FlashphotoNL


ROTTERDAM - De politie is een grootschalig onderzoek begonnen dat moet leiden tot duidelijkheid over de explosie in de Jagthuisstraat in Rotterdam-West vannacht. Twee mannen zijn in Amsterdam aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de ontploffing.

Om half drie vannacht schrokken bewoners van de zijstraat van de Beukelsdijk, op de hoek bij de Poolse kerk, wakker van een explosie. Niemand raakte gewond. Getuigen hadden kort na de explosie een auto zien wegrijden. Die auto werd korte tijd later in Amsterdam gezien; de twee inzittenden werden aangehouden.

Een losgeslagen raamkozijn, brokken steen van de uitwendige vensterbank, diverse gesprongen ramen en verschillende beschadigde auto's, dat restte aldus de politie na de aanval. De gevel van het pand in de Jagthuisstraat dat het eerste doelwit was van de daders raakte flink beschadigd door het gebruikte explosief. In het pand waren geen mensen aanwezig. Het was eerder gesloten nadat het afgelopen donderdag was beschoten.

Bewoners van de omliggende portiekwoningen raakten niet gewond. Zij zijn tijdelijk opgevangen in busjes van de politie. Nadat inspecteurs van Bouw en Woningtoezicht en een explosievenverkenner hadden vastgesteld dat het pand veilig was, konden deze bewoners terug naar huis.

Sinds vrijdag doet een groot opsporingsteam onderzoek naar de verschillende schietpartijen op de Frits Ruysstraat, Potgieterstraat, Van Galenstraat, Mathenesserdijk en Jagthuisstraat. Dit opsporingsteam zal zich ook buigen over de explosie van vanmorgen en onderzoeken of deze verband houdt met de schietpartijen. Voor dit onderzoek is de politie op zoek naar informatie van omwonenden en betrokkenen. Wie denkt informatie over de achtergronden van deze beschietingen en explosie te hebben wordt gevraagd contact op te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000. Help ons alstublieft dit geweld te stoppen, aldus de prangende oproep van de politie.