Categorieën

Service

Expositie Beatrixpark010

Expositie Beatrixpark010
Uit

Expositie Beatrixpark010

  • Advertorial
  • 22-04-2024
  • Uit
Expositie Beatrixpark010

Poldervaart ter hoogte van Beatrixpark; foto Leon Collignon


SCHIEDAM – Het Prinses Beatrixpark, het groene hart van de stad en een belangrijke schakel in de Schiedamse parkengordel, viert dit jaar een mijlpaal. 65 jaar geleden (op 9 juni 1959) werd het park officieel geopend. Ter ere van deze gelegenheid wordt het park in de schijnwerpers gezet met een speciale expositie. 

Curator Leon Collignon vertelt met de expositie Beatrixpark010 in de bibliotheek in de Korenbeurs het verhaal van het jarige Beatrixpark. Het is het verhaal van een geliefd, veel bezocht én veerkrachtig stadspark waar veel bezoekers op adem kunnen komen. Leon is dertig jaar excursieleider in het park en initiatiefnemer van de stichting ‘Vrienden van Beatrixpark Schiedam’. Aan de hand van herinneringen uit het collectieve geheugen van de stad, neemt hij de bezoeker mee op reis door de geschiedenis van het park. De expositie sluit aan bij de tiende editie van de Rotterdamse parkenmaand in mei. 

Praktische informatie
Datum: zondag 26 mei, van tien tot kwart over elf geeft Leon Collignon een lezing. De expositie is gedurende de maand mei dagelijks te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek. 

Locatie: de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam

Entree: de toegang is gratis. Kaarten voor de lezing zijn te bestellen via de website van de bibliotheek op I: https://www.debibliotheekschiedam.nl.


Fotobijschrift:


Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →