Categorieën

Service

Expositie ‘Svintha’s fascinatie voor vogels’

Expositie ‘Svintha’s fascinatie voor vogels’
Uit

Expositie ‘Svintha’s fascinatie voor vogels’

  • Partnerbijdrage
  • 08-07-2024
  • Uit
Expositie ‘Svintha’s fascinatie voor vogels’

Boomklever; foto: Svintha Krikke

SCHIEDAM – Als je geniet van een uitstapje in de natuur is het mooi om herinneringen hieraan mee naar huis te kunnen nemen. Dat doet Svintha Krikke door te fotograferen. Een aantal van deze herinneringen uit Nederland en het buitenland zie je terug in een expositie over vogels.

Krikke: "Een foto van een beweeglijk dier als een vogel is en blijft wel 'n uitdaging!" De expositie is te zien op de eerste etage in de Korenbeurs in juli en augustus. Voorzien van een goede amateurcamera is een mooie foto maken voor iedereen mogelijk, weet Svintha Krikke uit eigen ervaring. ‘’Het vergt alleen geduld en tijd om de foto’s achteraf uit te zoeken. Vogels zijn zo divers in hun uiterlijk en leefwijze. De één heeft een enorme snavel, de ander felle kleuren en de volgende lange poten en een lange nek.’’

Al deze kenmerken zeggen wat over hun leefwijze en hun dieet. Krikke vervolgt: ‘’Een struisvogel kan niet vliegen, een uil is meestal ’s nachts actief en een kolibrie heeft een vleugelslag van 50 keer per seconde.’’ Vogels zijn fascinerend om te zien en te observeren! Kom je ook kijken?

Praktische informatie
Expositie: ‘Svintha’s fascinatie voor vogels’
Datum: tot 1 september
Locatie: de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, Schiedam
Toegang: gratis tijdens openingsuren van de bibliotheek

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →