Categorie├źn

Service

Feest aan de finish van de Roparun

Feest aan de finish van de Roparun
Sport

Feest aan de finish van de Roparun

  • Redactie/Marco de Swart
  • 29-05-2023
  • Sport
Feest aan de finish van de Roparun

Foto's: Marco de Swart


SCHIEDAM - Het werd weer een bijzonder feest vandaag, de finish van de Roparun op de Coolsingel. Het eerste team dat vanochtend over de finish kwam was Team 34 – Verkenningspeloton. 

“Wij kijken terug op een fantastisch weekend”, vertelt directeur Lesly Wolters. “Ik heb de afgelopen dagen veel emoties, uitputting, voldoening en blije gezichten gezien. Iedere deelnemer doet mee, omdat hij of zij een persoonlijk verhaal heeft in relatie tot de ziekte kanker. Ook dit jaar is maar weer gebleken dat de Roparun veel meer is dan alleen een sportieve prestatie: het is een manier om te herdenken, om samen voor één doel in actie te komen en vooral in teamverband aandacht te vragen voor hetgeen dat wij ondersteunen. Het weer zat ons mee en iedereen heeft enorm genoten. Ik ben onwijs trots op onze organisatie, alle deelnemers, vrijwilligers en alle andere betrokkenen.”

Dit jaar vond het evenement voor de derde keer volledig in Nederland plaats. Onderweg werden de teams in diverse plaatsen volop gesteund langs de route. De deelnemers zamelen geld in voor projecten in de palliatieve zorg voor kankerpatiënten. die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Een team bestaat uit ongeveer 25 mensen, van wie er maximaal acht lopers zijn. Verder zijn er fietsers, chauffeurs, navigators, cateraars en verzorgers in de teams aanwezig.