Categorieën

Service

Roparun levert ruim 4,3 miljoen euro op

Roparun levert ruim 4,3 miljoen euro op
Sport

Roparun levert ruim 4,3 miljoen euro op

  • Redactie
  • 16-06-2024
  • Sport
Roparun levert ruim 4,3 miljoen euro op

De opbrengst wordt gepresenteerd tijdens de feestavond; foto: Chris Kalkman/Roparun


SCHIEDAM - De 33ste editie van de Roparun heeft € 4.329.895,- opgeleverd. Dat heeft de organisatie gisteravond bekendgemaakte tijdens het slotfeest in De Kuip in Rotterdam. Het geld is bestemd voor organisaties die bijdragen aan de missie van stichting Roparun: het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker maken. Het eindbedrag valt met bijna 600 duizend euro beduidend hoger uit dan vorig jaar, toen er nog 3,8 miljoen euro werd ingezameld.

Tijdens Pinksteren, van 18 tot en met 20 mei, liepen en fietsten duizenden mensen in teamverband naar Rotterdam. Zij konden kiezen uit twee verschillende routes: een Nederlandse variant met een startplaats in Enschede en een internationaal parcours met een startplaats in het Franse plaatsje Clastres. Op Tweede Pinksterdag kwamen alle teams aan op de iconische Coolsingel, onder toeziend oog van tienduizenden toeschouwers.

Dit jaar deden 210 teams mee aan de non-stop estafetteloop. Een Roparun-team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Het team bestaat niet alleen uit fietsers en lopers, maar ook ondersteuners als masseurs, cateraars, chauffeurs en navigatoren. De teams zijn gedurende het hele jaar in de weer geweest om ludieke inzamelacties te organiseren.

‘’Dit eindbedrag laat niet alleen zien dat onze deelnemers een fantastische prestatie hebben geleverd, maar ook dat we in Nederland nog steeds naar elkaar omkijken, elkaar niet laten vallen en vooral bereid zijn te geven voor een ander", stelt Roparun-directeur Lesly Wolters. "Dit fantastische eindbedrag is een kroon op al het werk en een prachtige opsteker voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Roparun en de goede doelen."

De Roparun 2025 vindt plaats van 7 tot en met 9 juni. Teams kunnen zich vanaf 1 augustus 2024 inschrijven.