Categorieën

Service

Feest voor Ed Vriethoff: 'Niemand kon om hem heen'

Feest voor Ed Vriethoff: 'Niemand kon om hem heen'
Nieuws

Feest voor Ed Vriethoff: 'Niemand kon om hem heen'

  • Redactie
  • 23-06-2022
  • Nieuws
Feest voor Ed Vriethoff: 'Niemand kon om hem heen'

SCHIEDAM - Ondernemersvereniging Passage Schiedam heeft officieel afscheid genomen van oud-voorzitter Ed Vriethoff en wel met een feest.

23 juni, 2022 – Ed Vriethoff nam in september 2021 al afscheid als voorzitter van de Ondernemersvereniging Passage Schiedam. Vriethoff droeg zijn werkzaamheden over aan Ruud van Noordennen. Destijds was er geen ruimte voor een officieel afscheid. Als bestuurslid stond Vriethoff de ondernemers bij tijdens de roerige Coronaperiode. Nu was het tijd om op afscheid te nemen van de oud-voorzitter.

Vriethoff was een groot voorstander van het trakteren van de bezoekers van de Passage. Jarenlang werd er onder zijn leiding gratis ijs uitgedeeld in augustus, waren er oliebollen in december en allerlei gratis activiteiten. Ook het centrummanagement van Schiedam kon op zijn steun en inzet rekenen. Jarenlang was Vriethoff hier actief als voorzitter en kwam op voor zijn collega-ondernemers in overleggen met overheid, gemeente en politie.

Joke van Akkeren, die vanaf de opening van het overdekte centrum bij de promotie van de Passage betrokken was, heeft fijne herinneringen aan hun samenwerking: "Ed was een voorzitter die veelal op de achtergrond werkzaam was, maar waar niemand omheen kon. Het belang van ‘zijn’ Passage stond heel hoog op zijn to-do-lijstje. Waar hij zijn moest, daar was hij, maar een voorzitter van lintjes doorknippen, dat was hij niet. Die poespas hoefde voor hem niet zo, daar was hij ook te bescheiden voor."

Voorafgaand aan zijn vertrek als voorzitter verkocht Vriethoff zijn geliefde The Readshop. De winkel zal per 1 juli officieel worden overgedragen.