Categorieën

Service

Fier opent Veilige Veste voor Rijnmondgebied

Fier opent Veilige Veste voor Rijnmondgebied
Gezond

Fier opent Veilige Veste voor Rijnmondgebied

  • Redactie
  • 16-09-2021
  • Gezond
Fier opent Veilige Veste voor Rijnmondgebied

SCHIEDAM - Prinses Beatrix opende vandaag een Veilige Veste in Capelle aan den IJssel. Zorgorganisatie Fier zal daar slachtoffers van geweld opvangen.

De Veilige Veste is ontwikkeld met het idee dat niemand zich zou moeten verstoppen of weggesloten zou moeten worden terwijl daders vrij rondlopen. Het moet ‘een eigentijdse voorziening’ worden, ‘waar slachtoffers van geweld, uitbuiting en misbruik een totaalpakket van opvang, hulp en bescherming krijgen’. “Een plek waar meisjes en jonge vrouwen een veilig onderkomen vinden en kunnen werken aan hun toekomst. Zonder zich te hoeven verstoppen.”

Fier had al een Veilige Veste in Leeuwarden, het nieuwe pand in Capelle aan den IJssel richt zich op het hele Rijnmondgebied. “Door de nieuwe locatie kunnen nog meer jongeren, maar ook moeders met kinderen, op eigentijdse wijze worden behandeld.” Daarnaast wil Fier het vernieuwende hulpaanbod van ‘hoog intensieve en veilige zorg’ in Nederland verder ontwikkelen, ‘omdat onderzoek uitwijst dat het concept goed werkt’. “Dat is een stuk eenvoudiger met een tweede locatie in de Randstad, waar veel universiteiten en kenniscentra zijn”, stelde  bestuursvoorzitter Linda Terpstra al eerder.