Categorieën

Service

Fiets-voetveer Maassluis vaart weer heel de dag

Fiets-voetveer Maassluis vaart weer heel de dag
Nieuws

Fiets-voetveer Maassluis vaart weer heel de dag

  • Redactie/Maassluis24
  • 14-08-2023
  • Nieuws
Fiets-voetveer Maassluis vaart weer heel de dag

Autoveer 'de Blankenburg' ligt momenteel op Heijplaat te wachten op wat komen gaat; foto: Ted Konings


MAASSLUIS/ROZENBURG – Damen zorgt vanaf vandaag volledig voor de dagelijkse dienstregeling van het fiets-voetveer tussen Maassluis en Rozenburg. Daarmee vaart het veer weer heel de dag.

Damen heeft vanaf 10 juli de exploitatie van de verbinding tussen Maassluis en Rozenburg overgenomen. Damen heeft hiervoor het fiets-voetveer van de KRVE aangekocht. Daarmee kan de vervoerder volledig de dienstregeling verzorgen in een dagelijks schema van zes uur 's ochtends tot twaalf uur 's nachts. Vanaf 1 september worden dit weer betaalde overtochten. 

Het fiets-voetveer vaart een halfuurs-dienstregeling. Dit betekent dat het veer twee keer per uur vaart vanaf Maassluis (elk heel en half uur een afvaart) en twee keer per uur vanaf Rozenburg (een kwartier voor en na het uur). Onderstaand de vaste dienstregeling per 14 augustus:

Maandag t/m zondag:
Eerste vaart Maassluis: 6.00 uur
Eerste vaart Rozenburg: 6.15 uur
Laatste vaart Maassluis: 23.30 uur
Laatste vaart Rozenburg: 23.45 uur

Wanneer er weer een autoveer gaat varen tussen Maassluis en Rozenburg is nog maar de vraag. De provincie meldt dat met Damen is afgesproken dat zij een aanbieding doen voor een autoveer. Op 5 juli heeft Provinciale Staten van Zuid-Holland geld beschikbaar gesteld voor de aanschaf en reparatie van autoveerpont Blankenburg. "Op dit moment wordt hier met alle betrokkenen over gesproken. De provincie zet zich actief in om de partijen aan tafel te brengen om in dit proces zo snel mogelijk tot een goed resultaat te komen. Zodra er meer bekend is, berichten we hierover”, aldus de provincie.

De fractie van PvdA Maassluis heeft eerder deze maand schriftelijke vragen gesteld aan het Maassluise college omdat het autoveer dit jaar niet meer in de vaart zou komen.

Zie ook dit artikel.