Categorieën

Service

Provincie: veer voor auto’s moet binnen vier weken varen

Provincie: veer voor auto’s moet binnen vier weken varen
Nieuws

Provincie: veer voor auto’s moet binnen vier weken varen

  • Redactie/Maassluis24
  • 17-01-2023
  • Nieuws
Provincie: veer voor auto’s moet binnen vier weken varen

MAASSLUIS – Binnen vier weken moet tenminste één veerpont voor auto’s via dienstregeling varen. Dat eist de provincie Zuid-Holland van de vervoerder Aqua Swets.

De provincie Zuid-Holland vindt de ontstane situatie in Rozenburg-Maassluis niet langer acceptabel. De verwachting was dat het autoveer eind januari weer zou varen. Tot op heden slaagt de vervoerder er volgens de provincie onvoldoende in om duidelijkheid te scheppen over wanneer het autoveer weer in gebruik wordt genomen.  De provincie is daarom van mening dat vervoerder Aqua Swets tekortschiet in de exploitatie van de veerdienst Maassluis-Rozenburg. "Meerdere verplichtingen worden niet nagekomen, waaronder de inzet van tenminste één autoveer.”

"De afgelopen maanden heeft de provincie Zuid-Holland veel vragen, zorgen en klachten ontvangen over het veer”, aldus de gedeputeerde Jeannette Baljeu. Begrijpelijk want het veer is voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers een belangrijke verbinding tussen Rozenburg en Maassluis. De ontstane situatie is zeer onwenselijk, aldus Baljeu. "Mensen ondervinden ondertussen al veel te lang hinder. Hier hebben wij de vervoerder herhaaldelijk op aangesproken. Op de achtergrond hebben we, in goed overleg en samen met de vervoerder, hard gewerkt om zo snel mogelijk tot een betrouwbare oplossing te komen. Omdat duidelijkheid en zicht op een oplossing te lang uitblijven, hebben we er in het belang van onze reizigers voor gekozen om vervoerder Aqua Swets formeel te sommeren om de overeenkomst met de provincie na te komen.”

In haar sommatie stelt de provincie Zuid-Holland de vervoerder in gebreke en eist dat er binnen vier weken ten minste één veerpont voor auto’s wordt ingezet en dat de vervoerder alles in het werk stelt om de technische voorbereidingen voor de verplaatsing van het ponton naar de locatie nabij de veerstoep in Rozenburg als voorziening voor het fiets-voetveer De Otter zo snel mogelijk verder te organiseren. Baljeu: "Wij gaan er vanuit dat de vervoerder van het veer Maassluis-Rozenburg haar verantwoordelijkheid neemt en haar plichten conform het contract nakomt. In het belang van onze reizigers is het onze wens om in gesprek te blijven met elkaar. Maar wanneer er geen uitvoering wordt gegeven aan deze ingebrekestelling, dan zijn gerechtelijke stappen helaas niet uit te sluiten.”