Categorieën

Service

Fietsers kunnen weer over de Kandelaarbrug

Fietsers kunnen weer over de Kandelaarbrug
Nieuws

Fietsers kunnen weer over de Kandelaarbrug

  • Kor Kegel
  • 12-07-2020
  • Nieuws
Fietsers kunnen weer over de Kandelaarbrug

Voor het herstel was een hijskraan nodig. Foto: Martijn van der Veen

SCHIEDAM - De Kandelaarbrug kan weer dicht. Gistermiddag werd de reparatie voltooid. Twee maanden had de brug permanent open gestaan om de scheepvaart te laten passeren. De fietsbrug was zwaar beschadigd geraakt, toen er een vrachtwagenchauffeur op gereden was.

Een eerdere reparatiepoging moest vorige week wegens harde wind worden uitgesteld. Voor dit weekend waren er twee dagen uitgetrokken, maar gistermiddag kon de brug al open.

“Fietsers in Midden-Delfland kunnen nu weer naar hartenlust van deze verbindingsschakel gebruikmaken”, zegt fietsers Martijn van der Veen. De brug bij De Zweth is een populaire fietsverbinding tussen Kethel en Delft enerzijds en Pijnacker en Overschie anderzijds. De omleidingsborden stonden er vanochtend nog.

"Het herstel duurde langer dan de bedoeling was door het aanvragen van de vergunningen die nodig zijn”, liet de provincie Zuid-Holland deze week weten. “Ook moest er materiaal besteld worden dat op maat gemaakt moest worden."

Tijdens de werkzaamheden was de Rotterdamseweg gestremd en was Zweth niet bereikbaar. Het parkeerterrein van restaurant Aan de Zweth was alleen bereikbaar vanuit Rotterdam.