Categorieën

Service

Flink lagere omzet SBM Offshore

Flink lagere omzet SBM Offshore
Nieuws

Flink lagere omzet SBM Offshore

  • Redactie
  • 12-11-2015
  • Nieuws
Flink lagere omzet SBM Offshore


SCHIEDAM - SBM Offshore heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een achttien procent lagere omzet geboekt dan in dezelfde periode in 2014. Het bedrijf, met een grote vestiging in Schiedam, wijt deze afname aan minder activiteit bij de divisie Turnkey en minder nieuwe orders.

De omzet van januari tot en met september beliep 2,059 miljard dollar; een jaar eerder was dat $ 2,521 miljard. SBM Offshore brengt tussentijds verslag uit van de financiële gang van zaken om beleggers op de hoogte houden: het bedrijfs is beursgenoteerd.

Het concern, dat installaties maakt voor de productie en opslag van olie- en gasproducten, stelt zijn verwachtingen voor het hele boekjaar nog niet bij: het rekent op omzet van ten minste 2,6 miljard dollar, met name vanwege de verkoop van een 45 procentsbelang in het Turritella-project. Voor de divisie Turnkey wordt een omzet voorzien van $ 1,4 miljard en voor de divisie Lease & Operate is dat $ 1,2 miljard.

Het orderboek kwam eind september uit op $ 19,5 miljard. SBM rekent verder op een daling van de schuld van het bedrijf per eind dit jaar, naar $ 3,3 miljard, waar eerder nog werd uitgegaan van een nettoschuld van 'minder dan $ 3,5 miljard'.