Categorieën

Service

Flink minder inbraken in Coronatijd

Flink minder inbraken in Coronatijd
Nieuws

Flink minder inbraken in Coronatijd

  • Redactie
  • 23-09-2020
  • Nieuws
Flink minder inbraken in Coronatijd

SCHIEDAM – Het aantal geregistreerde inbraken in Schiedam is in Coronatijd flink gedaald.

Het aantal komt tussen maart en augustus uit op 29,2 per tienduizend huishoudens. Dat is 7,6 procent minder dan in dezelfde maanden vorig jaar.

Die daling is minder dan gemiddeld in alle gemeenten. In heel Nederland werd achttien procent minder ingebroken, zo stelt Independer na analyse van aangiftecijfers. Ondanks die teruggang (of vooruitgang!) werd nog in bijna één op de drie gemeenten vaker aangifte gedaan van inbraak.

Het aantal inbraken in Schiedam ligt ook hoger dan landelijk gemiddeld, waar 24,4 keer werd ingebroken bij iedere tienduizend huishoudens.

Opmerkelijk genoeg wordt er in Vlaardingen veel meer ingebroken in woningen en schuurtjes: 50,3 keer op iedere tienduizend huishoudens. Daarmee is Vlaardingen de gemeente in Zuid-Holland waar relatief het vaakst werd ingebroken. In Brielle gebeurt dat bijvoorbeeld maar negen keer op evenveel huizen. In Hardinxveld-Giessendam nam het aantal inbraken in Coronatijd maar liefst 81,5 procent af; nergens in de provincie was dat verloop groter. In Rotterdam werd 32,2 keer ingebroken op iedere tienduizend huishoudens.