Categorieën

Service

Fonds wil ieder met goede ideeën steunen

Fonds wil ieder met goede ideeën steunen
Wonen

Fonds wil ieder met goede ideeën steunen

  • Advertorial
  • 23-09-2022
  • Wonen
Fonds wil ieder met goede ideeën steunen

SCHIEDAM - Al jaren steunt het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. maatschappelijke projecten in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis. Jaarlijks ontvangt het fonds honderden aanvragen van organisaties die de samenleving beter en mooier willen maken. Twee keer per jaar kunnen ook groepjes bewoners budget aanvragen voor maatschappelijke initiatieven. Tot 1 november zijn burgerinitiatieven weer welkom. 

“Het inrichten van een duurzame ontmoetingsplek, het realiseren van een buurttuin die samen met bewoners wordt bijgehouden of een evenement om kinderen kennis te laten maken met de geschiedenis van hun stad… Het zijn slechts een aantal voorbeelden van burgerinitiatieven waaraan het Fonds door de jaren heen een donatie heeft gedaan”, vertelt Kimberley Jacobs, projectadviseur bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. “Maar ook activiteiten om contacten tussen buurtbewoners – jong en oud – te vergroten, kunnen worden ingediend. Het Fonds vindt het belangrijk dat iedereen met goede ideeën de mogelijkheid krijgt om deze uit te voeren. Om die reden organiseren we dit jaar voor het eerst een tweede aanvraagronde.”

Inspireren

Op 1 september ging de nieuwe aanvraagronde van start. Kimberley Jacobs: “Per initiatief kan er maximaal € 3.000,-- euro worden aangevraagd en een stichting en vereniging is niet nodig. Wel zitten er een paar andere voorwaarden aan verbonden. Zo moet de projectroep bestaan uit minimaal drie personen die wonen in Schiedam, Vlaardingen of Maassluis zijn. Zij mogen geen familie van elkaar zijn of op hetzelfde adres wonen. Ook moet het initiatief onderbouwd worden aan de hand van een begroting en dient het project binnen een jaar na toekenning van de donatie te zijn uitgevoerd.”
Inmiddels komen de eerste burgerinitiatieven binnen bij het fonds. “Het is altijd leuk om te zien dat mensen zo betrokken zijn bij hun buurt, wijk of stad en met welke ideeën zij komen om hun leefomgeving een beetje mooier, leuker of beter te maken. De ideeën werken vaak inspirerend en daarom zijn we dit jaar ook een campagne begonnen waarin we een aantal initiatiefnemers laten vertellen over hun project. Deze verhalen zijn onder andere op onze website te vinden. We hopen dat nog meer mensen geïnspireerd worden en een aanvraag indienen. Dat kan nog tot 1 november 2022 via het aanvraagportaal op onze website: www.fondssv.nl.”

Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

Schiedamseweg 53, Vlaardingen

Meer over Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. →