Categorie├źn

Service

Fotografe op Hoogstraat langer dicht: "Er is hier niet gegokt"

Fotografe op Hoogstraat langer dicht: "Er is hier niet gegokt"
Nieuws

Fotografe op Hoogstraat langer dicht: "Er is hier niet gegokt"

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 12-04-2022
  • Nieuws
Fotografe op Hoogstraat langer dicht: "Er is hier niet gegokt"

Foto: Toezicht & Handhaving


Laatste nieuws: De gemeente reageert bij monde van een woordvoerder: "Op last van de burgemeester is het pand begin maart met spoed gesloten, nadat het Interventieteam Ondermijning tijdens een bedrijfscontrole op illegaal gokken stuitte. Afgelopen maandag is het voornemen tot drie maanden sluiting in verband met illegaal gokken verzonden. Er is wel degelijk sprake van betrokkenheid van mevrouw. Zij krijgt binnenkort de gelegenheid om in een zienswijzegesprek haar reactie hierop te geven."
 
SCHIEDAM - Ihsan Radwan, fotografe en videografe, met een winkel op de Hoogstraat in Schiedam, zit met haar handen in haar haar. Haar winkelpand werd op last van de burgemeester met spoed gesloten omdat er 'illegaal gokken' aangetroffen zou zijn. Die sluiting is nu verlengd tot drie maanden. "Maar er is absoluut niet gegokt. Het was uitsluitend om een videoclip op te nemen voor een rapper", zegt de met de gang van zaken bijzonder ongelukkige onderneemster.

De afbeelding onder het artikel is de tweet die het team Toezicht & Handhaving op 11 maart jl. over de sluiting van het winkelpand verstuurde. Ihsan Radwan, die op 9 maart 2019 met haar winkel op de Hoogstraat begon, wil graag haar kant van het verhaal doen.

"Op 18 februari zouden we een shoot hebben voor een videoclip van een beginnende artiest, een rapper uit Amsterdam. Ter voorbereiding hebben we op de verdieping boven de winkel zo ingericht dat het op een gokzaal leek, het gewenste decor voor de video. Op 11 februari zijn er boa's bij ons binnen geweest en die hebben toen gezien hoe het eruit zag en wij hebben uitgelegd waarvoor het was. Op 18 februari was er echter sprake van de storm Eunice, zodat de opnames niet konden plaatsvinden. Daarom is de shoot een week verzet. Op vrijdag 25 februari heeft de shoot ook daadwerkelijk plaatsgevonden. De spullen van de inrichting zijn niet van mij, maar van de opdrachtgever van de shoot. Ik wilde het de dagen na de shoot gaan opruimen, maar werd ziek. Ik kreeg Corona. Op 27 februari ben ik positief getest op corona; ik heb het officiële testbewijs. Ik heb me aan de Coronamaatregelen gehouden en was pas op 11 maart voor het eerst weer in mijn winkel, samen met een stagiaire."

Radwan vervolgt haar verhaal: "Ik was net twee uur binnen toen de handhavers weer binnenstapten. Ik kreeg te horen dat de winkel gesloten moest worden voor twee weken omdat ze onderzoek wilden doen. Dat was vervelend, maar ik had er begrip voor. Na de twee weken heb ik enkele malen gebeld of ik al weer in mijn winkel mocht, of er al wat bekend was. Nu net heb ik een e-mail gekregen dat de winkel drie maanden dicht moet blijven. Ik begrijp het niet. Ik heb bewijzen geleverd zoals de factuur van de shoot en de gegevens van de opdrachtgever en het Coronatestbewijs. Ik heb naar eer en geweten gehandeld, maar kom nu in problemen. Toezicht & Handhaving schrijft op twitter dat men stuit op illegaal gokken, nog voordat het onderzoek is uitgevoerd. Ik krijg daarmee meteen een stempel. Wat moet de huisbaas nu denken? Wat moeten de klanten nu denken? Dit is echt heel verschrikkelijk en zo ontzettend onterecht."

Ihsan Radwan wil graag verder met haar winkel, waarin ze behalve foto- en videografie ook het bedrukken van textiel met bijvoorbeeld foto's aanbiedt. "Dit werk is mijn passie en ik ga er graag mee verder. Ik kan er niet van leven, ik heb voor drie dagen in de week een baan op kantoor. De andere twee werkdagen en in het weekeinde werk ik in mijn winkel. Maar nu even niet dus." De tranen springen haar in de ogen. 

Zie ook dit artikel van Schiedam24 van 11 maart: 'Precies zoals je het verwacht, dus verwacht je het zo niet'.