Categorieën

Service

Nieuw logo Brandersfeesten met een foutje?

Nieuw logo Brandersfeesten met een foutje?
Uit

Nieuw logo Brandersfeesten met een foutje?

  • Redactie
  • 08-12-2023
  • Uit
Nieuw logo Brandersfeesten met een foutje?

Het Brandersfeestenbestuur met nieuw logo


SCHIEDAM - Mari Dingenouts krabde zich eens achter de oren toen hij vanmorgen het nieuwe logo van de Brandersfeesten langs zag komen. '1984', prijkt daar groot op. Dingenouts weet beter.

Vandaag presenteert het nieuwe bestuur van de Brandersfeesten een nieuw logo: een jeneverfles met het jaartal 1984 erin. "De kenmerkende vorm van de fles representeert het rijke jeneververleden van de stad Schiedam, het getal 1984 staat voor het niet minder historische jaar waarin de eerste Brandersfeesten gevierd werden", zo schrijft het bestuur. "De komende periode zal het nieuwe logo langzaam aan zijn weg vinden naar alle online en offline uitingen. Er is genoeg werk aan de winkel."

Voorzitter Pim Koning merkt daarbij op dat de komende Brandersfeesten ook een jubileum betekenen. "Laten we niet vergeten dat in 2024 de Brandersfeesten veertig jaar bestaan. Een belangrijke mijlpaal voor het feest, maar ook voor de stad. De Brandersfeesten hebben een regionale functie en zijn van grote waarde voor een stad als Schiedam, dus wanneer je al veertig jaar mensen bereid vindt, zich vrijwillig het jaar door hard in te zetten, mag je daar als stad trots op zijn."

Dingenouts ziet dat anders: "In 1985 werden voor het eerst de Brandersfeesten gehouden." Twee jaar eerder was Feest in Schiedam ontstaan, drie dagen 'zondagsmarkt' op initiatief van winkeliersverenigingen en de VVV, zo valt op te diepen uit de analen. Een jaar later duurde die markt negen dagen en was de naam Schiedamse Feestweek. Een jaar later was de naam Brandersfeesten gevonden - Jeneverfeesten hing te veel aan alcohol om gebruikt te kunnen worden. "Het zou geschiedvervalsing zijn als 1984 als beginjaar wordt aangehouden", aldus Dingenouts.