Categorieën

Service

Franciscus Vlietland doet mee aan staking 16 maart

Franciscus Vlietland doet mee aan staking 16 maart
Gezond

Franciscus Vlietland doet mee aan staking 16 maart

  • Redactie
  • 02-03-2023
  • Gezond
Franciscus Vlietland doet mee aan staking 16 maart

Er staat een staking op de agenda; foto: stock


SCHIEDAM - Op donderdag 16 maart leggen ziekenhuismedewerkers voor 24 uur het werk neer. Dat gebeurt op 64 locaties van verschillende ziekenhuizen door heel Nederland, waaronder bij Franciscus Vlietland, zo meldt FNV. Er wordt die dag gewerkt alsof het een zondag is, dat betekent dat alleen spoedeisende zorg doorgaat.

De stakende ziekenhuismedewerkers voelen zich volgens FNV in de steek gelaten door de werkgeverskoepel, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Als het aan de NVZ ligt gaan de medewerkers er de komende twee jaar in koopkracht flink op achteruit, wordt er niets structureels gedaan aan het verlagen van de werkdruk en moeten ze zich nog flexibeler opstellen bij het inroosteren. De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van tien procent voor één jaar plus honderd euro. Ook willen de bonden dat werknemers die met het openbaar vervoer reizen de volledige reiskosten vergoed krijgen en dat de kilometervergoeding omhoog gaat. 

De zondagsdiensten starten om acht uur in de ochtend op 16 maart met een gezamenlijke aftrap in het ziekenhuis. Er zijn gedurende de dag diverse activiteiten die verschillen per ziekenhuis. Ook zijn er toespraken van aanwezige vakbondsbestuurders en ziekenhuismedewerkers.