Categorieën

Service

Franciscus zet zich in voor Turkije en Syrië

Franciscus zet zich in voor Turkije en Syrië
Nieuws

Franciscus zet zich in voor Turkije en Syrië

  • Advertentie
  • 22-02-2023
  • Nieuws
Franciscus zet zich in voor Turkije en Syrië

SCHIEDAM - De aardbevingen in Turkije en Syrië hebben op iedereen veel indruk gemaakt. Wij denken aan onze collega’s en patiënten, die misschien wel familieleden of naasten hebben in het getroffen gebied. Voor hen willen wij er graag zijn. In de stilteruimten op de ziekenhuislocaties richten wij een plek in waar je een boodschap kunt achterlaten en stil kunt staan bij het leed en verdriet van vele Turkse en Syrische families.

Als ziekenhuis zijn we direct gestart met het inventariseren van apparatuur en instrumenten (vanuit ICMT en Techniek & Beheer), die geschonken konden worden aan de hulpverleners in het getroffen gebied. Dit materiaal is vorige week vervoerd naar het vliegveld Eindhoven en per vliegtuig naar Turkije vervoerd. Daarnaast doneren wij in de vorm van medicatie waar op dit moment dringend behoefte aan is. Die wordt met een aparte vlucht vervoerd onder landelijke coördinatie. Via de officiële hulporganisaties verwachten wij op dit moment de beste bijdrage te kunnen verlenen.

Het is moeilijk om de ravage en het leed te zien van zoveel mensen. Laten we er nu ook voor elkaar zijn; onze collega’s en patiënten die tussen hoop en vrees leven of al verdrietig nieuws hebben ontvangen over hun families in de getroffen gebieden. Een luisterend oor en een troostend woord zijn op dit moment erg belangrijk.

Franciscus Gasthuis & Vlietland

Vlietlandplein 2, Schiedam

Meer over Franciscus Gasthuis & Vlietland →