Categorieën

Service

Gaat het Stadsblad in de verkoop?

Gaat het Stadsblad in de verkoop?
Nieuws

Gaat het Stadsblad in de verkoop?

  • Redactie/Herman van Nieuwenhuizen
  • 20-05-2021
  • Nieuws
Gaat het Stadsblad in de verkoop?

SCHIEDAM – Vroeger heette het Wegener, later De Persgroep en sinds enige tijd DPG. Voor wie er geen belletje gaat rinkelen: DPG is zo’n beetje de grootste krantenmagnaat in Nederland en België en tevens eigenaar van fors wat lokale papieren kranten, zoals het Nieuwe Stadsblad.

Overigens wordt de Nederlandse markt toch al  ‘geregeerd’ door de zuiderburen, want de Belgische uitgever Mediahuis heeft onder meer de Telegraaf en NRC in bezit. Vandaag werd echter bekend dat DPG op het punt staat het merendeel van zijn huis-aan-huiskranten te verkopen aan verschillende lokale uitgeverijen. Dat zijn Rodi Media, Kontakt Mediapartners en Em. de Jong/Telstar Mediagroep.

Reden voor de verkoop is onder meer advertentiemarkt die onder druk staat, waarbij adverteerders vaker gebruik maken van digitale media zoals Schiedam24. DPG gaat zichzelf nog meer richten op haar lokale online platforms. Directeur Van Dun van de lokale media tak van DPG Media zegt dat de uitgever blijft investeren in die lokale en regionale  journalistiek, met zeven regionale titels met in totaal 67 edities. Of Het Nieuwe Stadsblad van de hand gedaan wordt, is nog even afwachten. Was tien jaar geleden een editie met zestig pagina’s nog redelijk gewoon, tegenwoordig wordt wekelijks ternauwernood twintig pagina’s gehaald. En die worden dan dikwijls ook nog eens gevuld met advertenties voor… DPG Media, en de gemeentepagina’s.