Categorieën

Service

B&W: geen aanpassingen inrichting Van Beethovenlaan

B&W: geen aanpassingen inrichting Van Beethovenlaan
Nieuws

B&W: geen aanpassingen inrichting Van Beethovenlaan

  • Redactie
  • 02-03-2024
  • Nieuws
B&W: geen aanpassingen inrichting Van Beethovenlaan

Na het ongeluk op 22 januari; foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Het Schiedamse gemeentebestuur gaat de inrichting van de Van Beethovenlaan niet aanpassen. Dit blijkt uit antwoord van het college op vragen van LOS-raadslid Monique Rotteveel.

"Wij betreuren het ongeval met een jonge verkeersdeelnemer", stelt B&W. In januari, kort na de openstelling van de opnieuw ingerichte Van Beethovenlaan, werd een jong meisje dat de weg overstak aangereden - zie dit artikel.

Maar dat geeft geen aanleiding om opnieuw werk te maken van de laan, aldus B&W. "De Van Beethovenlaan is in 2023 heringericht naar een 30 km-zone. Het verkeerskundig ontwerp is gemaakt door een extern verkeerskundig bureau in samenwerking met de gemeente."

In het ontwerp zijn geen oversteekplaatsen opgenomen. "Dit is gelet op de doelstelling van de herinrichting (lagere snelheden en minder verkeer) en de landelijke richtlijnen niet gebruikelijk in een 30 km/u-zone", zo antwoordt het college Rotteveel.

Zij stelde voor om alsnog een of meer van dergelijke 'voetgangersoversteekplaatsen (VOP)' te realiseren. "Deze laan is een drukke doorgaande weg waar een VOP geen overbodige luxe zou zijn." Een oversteekplaats met aanvullende mogelijkheden zoals LED-verlichting in het wegdek en/of verlichting boven de weg en/of eenverkeerspaal met waarschuwingsknipperlicht (oranje), zou de snelheid van autoverkeer er moeten drukken. 

"Uit metingen op basis van Floating Car Data blijkt dat na de herinrichting de gereden snelheid op de Van Beethovenlaan is gedaald", zo antwoord B&W. "Wij zien voor nu geen aanleiding om VOP’s op de Van Beethovenlaan aan te leggen."