Categorieën

Service

Gegevens dertienhonderd Schiedammers gestolen

Gegevens dertienhonderd Schiedammers gestolen
Nieuws

Gegevens dertienhonderd Schiedammers gestolen

  • Redactie
  • 08-06-2024
  • Nieuws
Gegevens dertienhonderd Schiedammers gestolen


SCHIEDAM - De gegevens van 1320 Schiedammers zijn gestolen door cybercriminelen bij de elektronische inbraak bij IT-bedrijf Addcomm. Die onderneming is betrokken bij de inning van de belastingen van gemeente en waterschap door de RBG-groep in onder meer Schiedam.

Dat maakt omroep Twee bekend. De Schierdams/Vlaardingse omroep zag het schrijven in dat RBG dezer dagen verstuurt naar mensen wiens gegevens zijn ontvreemd. In Vlaardingen zijn 1100 mensen gedupeerd. Het gaat om namen, adressen, woonplaatsen en bankrekeningnummers. 

Zie ook dit artikel.

Volgens RBG is 'het lek boven', daar een nieuwe verbinding te leggen die aan de hoogste beveiligingsstandaarden voldoet. De belastinginner waarschuwt om te letten op verdacht mailtjes en neppost, ook al zouden mailadressen en telefoonnummers niet zijn buitgemaakt.

Addcomm heeft naar eigen zeggen losgeld betaald aan de hackers. In ruil daarvoor zouden de cybercriminelen hebben beloofd de gestolen gegevens te verwijderen en ze niet te publiceren. Privacy van klanten is belangrijker ‘dan het principe om ons niet te laten afpersen,‘ verklaarde Addcomm. De hoogte van het losgeld is niet bekendgemaakt.