Categorieën

Service

Gemeente beloond voor inzamelen afval Koningsdag

Gemeente beloond voor inzamelen afval Koningsdag
Nieuws

Gemeente beloond voor inzamelen afval Koningsdag

  • Redactie
  • 08-05-2023
  • Nieuws
Gemeente beloond voor inzamelen afval Koningsdag

De gemeente Schiedam ontvangt een Wecycle sponsorcheque van duizend euro; foto: Stichting OPEN


SCHIEDAM - De vrijmarkt op Koningsdag geeft ieder jaar weer veel gebruikte producten een tweede leven. Hieronder ook veel elektrische apparaten. Dit is duurzaam, maar wat gebeurt er met onverkochte elektrische apparaten en lampen na 27 april? Diverse gemeenten troffen extra maatregelen om inwoners te helpen deze gratis en ook duurzaam af te voeren. Zo krijgen de Koningsdag-overblijvers een tweede leven via recycling of een kringloopwinkel. Zeven gemeenten sprongen er extra uit in het voorlichten en inzamelen van elektrisch afval rondom de Koningsdag vrijmarkten, zoals Schiedam. Deze gemeenten ontvangen als dank een Wecycle sponsorcheque van Stichting OPEN voor een lokaal goed doel naar keuze.

Naast intensieve voorlichting in aanloop naar Koningsdag werd door diverse gemeenten extra inzamelbakken voor elektrische apparaten geplaatst op de vrijmarkt locaties. De gemeente Schiedam ontvangt net als de andere zes gemeenten een Wecycle sponsorcheque van duizend euro voor een lokaal goed doel naar keuze. 

Jan Vlak, directeur Stichting OPEN: "Alleen samen met gemeenten kunnen we de cirkel rond maken wat betreft afgedankte elektrische apparaten. Door de inwoners direct en laagdrempelig van al hun apparaten en lampen af te helpen, voorkomen we dat ze alsnog in de kliko verdwijnen of eindeloos worden bewaard. De koppeling met een lokaal goed doel brengt de beloning dichtbij en maakt het relevant. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten."