Categorieën

Service

Gemeenteraad Maassluis keurt ‘falen van Blue Amigo’ af

Gemeenteraad Maassluis keurt ‘falen van Blue Amigo’ af
Nieuws

Gemeenteraad Maassluis keurt ‘falen van Blue Amigo’ af

  • Redactie/Maassluis24
  • 16-02-2023
  • Nieuws
Gemeenteraad Maassluis keurt ‘falen van Blue Amigo’ af

Het gemeentehuis van Maassluis


SCHIEDAM – De gemeenteraad van Maassluis roept het college op het ‘falen van Blue Amigo’, de uitbater van de veerpont tussen Maassluis en Rozenburg, af te keuren. Daartoe is dinsdagavond een motie aangenomen.

Reizigers zijn ‘keer op keer de dupe’ door het niet varen van de pont. "Nu blijkt dat Blue Amigo de eerdere reparaties niet heeft uitgevoerd door een tekort aan financiële middelen, terwijl er eerder is gecommuniceerd dat dit met de levertijd van onderdelen te maken had”, zo melden diverse partijen in de motie ‘Tijd voor actie, veerpont Rozenburg – Maassluis’. De fracties van de PvdA, CDA, VVD, Maassluis Belang, D66, VSP, Groen Links en Christenunie dienden gezamenlijk de motie in.

De gemeenteraad vindt dat de inwoners van Maassluis en Rozenburg zeker moeten zijn van een goede veerdienst. "Ze verdienen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen wanneer de pont weer volgens de normale dienstregeling zal varen.” Ook wordt het college met de motie opgeroepen om namens de gemeenteraad het ‘falen van Blue Amigo’ en het systeem van aanbesteding af te keuren.

Verder wordt het college gevraagd er bij de provincie op aan te dringen er zorg voor te dragen dat de oorspronkelijke pont en dienstregeling weer zo snel mogelijk in werking treedt. Verder dienen inwoners van Maassluis en Rozenburg proactief geïnformeerd te worden.

Wethouder Sjef Evers ondersteunt de motie ‘van harte’. "We hebben meerdere malen contact gehad met de provincie. Deze motie gebruik ik als alibi om het overleg met de provincie te verdiepen en het met name te kijken naar de voorwaarden van aanbesteding. Daar lijkt het op te zijn gestrand, dat er niet naar technische en financiële zekerheden zijn gevraagd. Ik ondersteun de motie om de boel open te kunnen breken.”

De motie kreeg 21 stemmen voor en één stem tegen. Alleen Forum voor Maassluis besloot tegen deze motie te stemmen.