Categorieën

Service

Glenn Duivenvoorden derde op NK schermen voor teams

Glenn Duivenvoorden derde op NK schermen voor teams
Sport

Glenn Duivenvoorden derde op NK schermen voor teams

  • Redactie/Trefpunt
  • 26-05-2024
  • Sport
Glenn Duivenvoorden derde op NK schermen voor teams

Helemaal links: Glenn Duivenvoorden; foto: Trefpunt


SCHERMEN - Glenn Duivenvoorden is samen met de andere teamleden Axl van Gameren, Thom Schanzleh en Vladyslav Kovalenko derde geworden op het NK schermen voor teams in Arnhem. 

Het team kwam uit voor Schermacademie Zaïr uit Rotterdam, dat onder leiding staat van de gerenommeerde maître Chakib Zaïr. Daarnaast is Duivenvoorden ook trainer bij Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen, waar hij ooit zijn eerste schermles kreeg en jaren lid was.

Voorzitter Jeroen van der Velde van SV Trefpunt: “Allereerst zijn we natuurlijk ontzettend trots dat Glenn als één van onze trainers en als oud lid, zulke prestaties levert! Veel van onze leden komen overigens uit Schiedam. Er is al jaren een innige band tussen SV Trefpunt en Schermacademie Zaïr." De leden van beide clubs kunnen gebruik maken van elkaars faciliteiten en kunnen zodoende drie keer in de week trainen en les krijgen van top leraren. "Deze kruisbestuiving tilt het niveau van de van oorsprong wat meer recreatieve schermers van Trefpunt verder omhoog en de (internationale) wedstrijdervaring die onze leraren Axl en Glenn meenemen zorgt daarbij voor een extra stimulans voor onze leden om ook meer wedstrijden te gaan doen." Zo zijn er inmiddels al een aantal jeugdleden van Trefpunt die meedraaien in de Nederlandse top, zoals de Schiedamse Mees en Jade Anker.

Trefpunt telt nu 55 leden en groeit. De schermvereniging hoopt zelf volgend seizoen op donderdag een tweede wekelijkse trainingsavond toe te kunnen voegen. “Helaas is dit afhankelijk van de zaalcapaciteit die in Vlaardingen nog steeds heel beperkt is. Maar als je een sport serieus wilt kunnen beoefenen, hoor je dat zeker twee keer in de week te kunnen doen en dan is het natuurlijk het prettigst als dat gewoon bij je eigen club kan.”