Categorieën

Service

Goeie herstart Hermes-DVS

Goeie herstart Hermes-DVS
Sport

Goeie herstart Hermes-DVS

  • Redactie
  • 27-02-2022
  • Sport
Goeie herstart Hermes-DVS

VOETBAL - Bij het hervatten van de voetbalcompetitie deed Hermes-DVS goede zaken. Het won in Pernis bij het plaatselijke Excelsior met 1-5. Daarmee bleven de Schiedammers bovenaan staan in de Vierde Klasse G.

Al snel in de wedstrijd kwam Hermes-DVS met 0-2 voor en toen een speler van Excelsior vervolgens rood kreeg leek de winst zeker. Direct na rust maakte het echter de 1-2, maar met nog drie goals kwam de zege niet in gevaar. Vijf verschillende spelers scoorden. 

Volgende week neemt Hermes-DVS het op tege Victoria'04, dat met twee verliespunten meer de Schiedammers als enige concurrent lijkt te kunnen volgen. Nummer drie is PPSC, dat kort voor tijd, thuis, een 1-0 voorsprong uit handen gaf aan FC Maense, nummer vijf op de ranglijst. PPSC heeft al dertien verliespunten meer dan Hermes-DVS. 

Tussen PPSC en Maense staat Excelsior'20. Dat won in Schiedam de derby tegen SVV. Na een 1-0 ruststand (door een eigen doelpunt van Excelsior) werd het 1-3, met de pingel als gelijkmaker. SVV bivakkeert in de onderste regionen van nog steeds, de Vierde Klasse G.

In de Derde Klasse C werd door de Schiedamse teams niet gewonnen. HBSS hield het tegen MVV'27 op 1-1. De club van Harga staat nu zesde in de competitie, op elf punten van lijstaanvoerder VFC. Dat troefde in Vlaardingen Kethel Spaland af, met 3-1. Dat team staat nu negende, met dertien punten uit elf wedstrijden.