Categorieën

Service

Grindpad krijgt stoeptegels

Grindpad krijgt stoeptegels
Nieuws

Grindpad krijgt stoeptegels

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 02-04-2024
  • Nieuws
Grindpad krijgt stoeptegels


SCHIEDAM - Het grind rond het herdenkingsmonument in de Plantage wordt vervangen door een trottoir met gewone vierkante stoeptegels. 

Het grind is al jaren achtereen een ergernis voor de voetgangers en de fietsers. De steentjes worden met name op de hellende Gerrit Verboonstraat weggelopen en komen onder meer op het naastliggende fietspad terecht. Als er een flinke regenbui is geweest, staan er al snel forse plassen water op het steentjespad. Voetgangers kiezen er dan vaak voor om het fietspad te gebruiken.

In de aanloop van de herdenking op 4 mei liet de gemeente afgelopen jaren de steentjes aanvullen. Dan zag het voetgangerspad met steentjes er weer enkele weken netjes uit, maar de plassen keerden na flinke zomerse buien al snel terug.

De steentjes op de Gerrit Verboonstraat en de Lange Nieuwstraat zijn nu verwijderd. Ook de 'matten' eronder, die bedoeld waren om de steentjes op hun plaats te houden, zullen nu verwijderd worden. De stoeptegels liggen inmiddels klaar. Deze nieuwe tegels zullen machinaal worden gelegd.