Categorieën

Service

Groei werkloosheid in Schiedam onder laagste in regio

Groei werkloosheid in Schiedam onder laagste in regio
Nieuws

Groei werkloosheid in Schiedam onder laagste in regio

  • Redactie
  • 25-04-2021
  • Nieuws
Groei werkloosheid in Schiedam onder laagste in regio

SCHIEDAM - Terwijl er heel veel te doen was in 2020 in de ziekenhuizen, maar bijvoorbeeld ook voor eten- en pakketbezorgers en in sommige takken van de industrie, in de supermarkten en distributiecentra en bij veel internetbedrijven, is de werkloosheid in het eerste Coronajaar toch opgelopen. Want in de horeca, de reisbranche, in theaters en musea en bijvoorbeeld ook de taxibranche, was soms amper iets te doen. In Schiedam steeg de werkloosheid volgens de defintie van het UWV tussen maart 2020 en maart 2021 met 11,5 procent.

De uitvoeringsorganisatie telt het aantal mensen met een werkloosheidsuitkering. Vooral in de dienstverlenende sector nam hun aantal toe. In Zuid-Holland kwamen er in het jaar zowat veertien procent meer mensen met een WW-uitkering bij; het aantal werklozen komt uit op ongeveer 58 duizend.

In de Rijnmondregio lag de werkloosheidsgroei op hetzelfde niveau als in de hele provincie. Relatief veel mensen verloren hun werk in Brielle en Westvoorne. In beide gemeenten nam het aantal mensen zonder baan fors meer toe dan in Schiedam, namelijk met 32 procent. Sowieso hoort Schiedam in de regio bij de gemeenten met de minste groei aan WW-uitkeringen: alleen in Hardinxveld-Giessendam (dat met 7,1 procent toename het minst te lijden had van groeiende werkloosheid), Vlaardingen (ook goed met 7,7 procent toename), Dordrecht en Hellevoetsluis kwamen er minder werklozen bij. In Rotterdam was de toename 12,2 procent, in Maassluis zeventien procent, in Lansingerland achttien en in Spijkenisse en omstreken twintig procent.

In Schiedam kregen vorige maand 1645 mensen een WW-uitkering.